Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Dobrý den,
netušíte čím by mohl být způsobený mléčný zákal po přidání modré skalice?
Rovnou, jak naleju z kyblíku rozpuštěnou m. skalici do bazénu, je vidět postupné vytváření mléčného zákalu, až se postupně lehce zakalí celý bazén.
Dávkuji dle doporučení zde (udržuji 1-2 mg/l mědi, měřím testerem Duke).
Třeba včera jsem přidával podruhé v sezoně. Dle testeru klesl obsah mědi asi na 0,5 - 1,0 mg/l. Doplnil jsem proto množství odpovídající nárůstu na 2 mg/l (asi 60 g do 10 m3).
Objevil se mírný zákal, po celonoční filtraci se zdá být pryč. Nicméně obsah mědi je ihned druhý den opět jen 0,5 - 1,0 mg/l.

Vím, že se mi toto dělo i v dřívějších letech. Postupně jsem takto přidával několikrát opakovaně a pořád to kalilo (a lecky se to tak rychle neodfiltrovalo, jako dnes) a pořád jsem se nemohl dostat nad nějakých 1,0 mg/l mědi.

Podezírám, zda to nemůže být třeba reakcí s nějakým jiným přípravkem. Používám ale jen sypký PH minus či HCl a vločkovač (síran hlinitý). Pak jsem dával úplně na začátku 250 ml / 10m3 Moutfield CA (kyselina tuším etidronová) proti tvrdé vodě. Vodu mám čistou z řádu, ale je tvrdší - asi 18 °N.

Poradíte?
Díky.
Martin Svoboda

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 12 a číslo 11.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika