Víno z hlohu



host - 194.200 (?)
6.10.2016 22:06

Tak jsem nasbíral 2,5 kg Hložinek omyl, rozmačkal,prosypal půl kilem cukru a spařil horkou vodou.Taky přidáno 1,6g živné soli a nechám to nakvasit do zitřka.Zbývající postup napíši až to pokročí dále, zatím ho promýšlím, ale rada se hodí.PIŠTE...

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 194.200 (?), 6.10.2016 14:46, zobrazeno: 21752x

Máte někdo zkušenosti jak nejlépe vyrobit víno z Hložinek tak cca.na 10litrový demižón...

   
host - 194.200 (?), 6.10.2016 22:06

Tak jsem nasbíral 2,5 kg Hložinek omyl, rozmačkal,prosypal půl kilem cukru a spařil horkou vodou.Taky přidáno 1,6g živné soli a nechám to nakvasit do zitřka.Zbývající postup napíši až to pokročí dále, zatím ho promýšlím, ale rada se hodí.PIŠTE...

      
host - 194.200 (?), 6.10.2016 22:16

Zapoměl jsem dopsat, že po vychladnutí jsem přidal i rozjeté kvasinky.A udržuji při teplotě 20-25stupňů.

         
host - 234.63 (?), 7.10.2016 10:15

Víno z hlohu neznám a ani hložinky nevím jak chutnají a co s nimi.
Pan Valenta se o nich nezmiňoval což je podivné. Ale třeba jen s nimi nepřišel do styku...
*
Co máte v plánu? Lisovat je po nakvašení nebo je nechat v demižonu jako šípky?
A víno sladčí - dezertní nebo suché?

Rafael.

            
Ferda Mravenec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2064) - 247.50 (?), 7.10.2016 10:19

A víno sladčí - dezertní nebo suché?...jen aby z toho nevzešlo víno tříchlapové, nedej bože aby bylo čyř či pěti!

               
host - 186.224 (?), 7.10.2016 11:06

Vína z takových surovin, hložinky neznám, ale ze šípků, trnek, dřínků a vůbec podobných surovin se málokdy při dodržení základních zásad nepovede. Vždy jde o velmi zajímavé nápoje. A srovnání s jihomoravskými druháky a socialistickými levnými ovocnými čučáky si vůbec nezaslouží!

Rafael.

                  
host - 194.200 (?), 7.10.2016 15:41

Plody jsem přecedil a vymačkal cca.5litrů v demižónu.Přidal jsem šťávu z 4.citrónů a 2.kila třtinového cukru svařeného ve 3.litrech vody s balíčkem skořice.Obsah demižónu naplněn jako obvykle pro bouřlivé kvašení.Jestli se to nerozjede, tak dodám ještě kvasinky.Jo a barvu to má jak víno ze sušených šípkú.

                     
host - 194.200 (?), 8.10.2016 8:14

Tak už to pěkně bublá, teď to jen pěkně hlídat a uvidíme co z toho bude.

   
host - 38.186 (?), 13.10.2016 16:50

Dal bych si pozor na relativně silné účinky hlohu, jako medikamentu/léčiva/drogy. Píšou o něm a jeho použití jen jako tinktury.

      
Mimmo - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2263) - 91.93 (?), 13.10.2016 19:00

Taky bych byl opatrný na pití neodměřeného množství vzniklé tekutiny i na její název. Zvláště v kombinaci s některými léky. Ve správném dávkování to však skutečně může být zdraví prospěšné. Proto to nemusí být ani nijak chutné.

Při sledování této diskuse se mi stále vybavuje jeden vtípek, který jsem kdysi zaslechl na Slovensku. Starý vinař na smrtelné posteli si dal zavolat své syny, aby jim sdělil, na co dříve zapomněl: "Víno sa dá robiť aj z hrozna"...

Takže, kdo si chcete sami vyrobit opravdické víno a nemáte své hrozny, zvažte zakoupení této ideální suroviny. Několik mých známých si každoročně kupuje 20 až 300 litrů značkových hroznů a dál si už všechno udělají sami.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?16.7.2025
Péče o jezírko na chtě15.7.2025
NEREZOVÝ BAZÉN15.7.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?15.7.2025
Péče o jezírko na chtě9.7.2025
Péče o jezírko na chtě8.7.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika