Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
 Zahradní grily Weber - plynové, elektrické a lávové grily 
Při vkládání příspěvků prosím respektujte pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky nesmí obsahovat díla (texty, fotografie nebo ilustrace) jiných autorů (například z knih, časopisů nebo jiných webových stránek). Příspěvky autorů, kteří nedodržují pravidla pro vkládání příspěvků, se v diskuzích zobrazují po jejich schválení administrátorem.
Připojit reakci do diskuze Víno z hlohu
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Vína z takových surovin, hložinky neznám, ale ze šípků, trnek, dřínků a vůbec podobných surovin se málokdy při dodržení základních zásad nepovede. Vždy jde o velmi zajímavé nápoje. A srovnání s jihomoravskými druháky a socialistickými levnými ovocnými čučáky si vůbec nezaslouží!

Rafael.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG.
Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů a rozměry 4920x3218 obrazových bodů.
Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Souhlas autora:*Jako autor příspěvku souhlasím s jeho časově neomezeným zveřejněním na serveru ZAHRADA.cz
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 20 a číslo 13.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
Stránky: 1, 2, 3   

Víno z hlohu


host - xxx.xxx.194.200 (?)
6.10.2016 14:46
Tento příspěvek (zjistit adresu)

Máte někdo zkušenosti jak nejlépe vyrobit víno z Hložinek tak cca.na 10litrový demižón...

Připojit reakci   
Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   

Víno z hlohu


host - xxx.xxx.194.200 (?), 6.10.2016 22:06
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Tak jsem nasbíral 2,5 kg Hložinek omyl, rozmačkal,prosypal půl kilem cukru a spařil horkou vodou.Taky přidáno 1,6g živné soli a nechám to nakvasit do zitřka.Zbývající postup napíši až to pokročí dále, zatím ho promýšlím, ale rada se hodí.PIŠTE...

Připojit reakci
      

Víno z hlohu


host - xxx.xxx.194.200 (?), 6.10.2016 22:16
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zapoměl jsem dopsat, že po vychladnutí jsem přidal i rozjeté kvasinky.A udržuji při teplotě 20-25stupňů.

Připojit reakci
         

Víno z hlohu


host - xxx.xxx.234.63 (?), 7.10.2016 10:15
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Víno z hlohu neznám a ani hložinky nevím jak chutnají a co s nimi.
Pan Valenta se o nich nezmiňoval což je podivné. Ale třeba jen s nimi nepřišel do styku...
*
Co máte v plánu? Lisovat je po nakvašení nebo je nechat v demižonu jako šípky?
A víno sladčí - dezertní nebo suché?

Rafael.

Připojit reakci
            

Víno z hlohu


Ferda Mravenec (1934) - xxx.xxx.247.50 (?), 7.10.2016 10:19
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

A víno sladčí - dezertní nebo suché?...jen aby z toho nevzešlo víno tříchlapové, nedej bože aby bylo čyř či pěti!

Připojit reakci
               

Víno z hlohu


host - xxx.xxx.186.224 (?), 7.10.2016 11:06
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Vína z takových surovin, hložinky neznám, ale ze šípků, trnek, dřínků a vůbec podobných surovin se málokdy při dodržení základních zásad nepovede. Vždy jde o velmi zajímavé nápoje. A srovnání s jihomoravskými druháky a socialistickými levnými ovocnými čučáky si vůbec nezaslouží!

Rafael.

Připojit reakci
                  

Víno z hlohu


host - xxx.xxx.194.200 (?), 7.10.2016 15:41
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Plody jsem přecedil a vymačkal cca.5litrů v demižónu.Přidal jsem šťávu z 4.citrónů a 2.kila třtinového cukru svařeného ve 3.litrech vody s balíčkem skořice.Obsah demižónu naplněn jako obvykle pro bouřlivé kvašení.Jestli se to nerozjede, tak dodám ještě kvasinky.Jo a barvu to má jak víno ze sušených šípkú.

Připojit reakci
                     

Víno z hlohu


host - xxx.xxx.194.200 (?), 8.10.2016 8:14
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Tak už to pěkně bublá, teď to jen pěkně hlídat a uvidíme co z toho bude.

Připojit reakci
   

Víno z hlohu


host - xxx.xxx.38.186 (?), 13.10.2016 16:50
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dal bych si pozor na relativně silné účinky hlohu, jako medikamentu/léčiva/drogy. Píšou o něm a jeho použití jen jako tinktury.

Připojit reakci
      

Víno z hlohu


Mimmo (2197) - xxx.xxx.91.93 (?), 13.10.2016 19:00
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Taky bych byl opatrný na pití neodměřeného množství vzniklé tekutiny i na její název. Zvláště v kombinaci s některými léky. Ve správném dávkování to však skutečně může být zdraví prospěšné. Proto to nemusí být ani nijak chutné.

Při sledování této diskuse se mi stále vybavuje jeden vtípek, který jsem kdysi zaslechl na Slovensku. Starý vinař na smrtelné posteli si dal zavolat své syny, aby jim sdělil, na co dříve zapomněl: "Víno sa dá robiť aj z hrozna"...

Takže, kdo si chcete sami vyrobit opravdické víno a nemáte své hrozny, zvažte zakoupení této ideální suroviny. Několik mých známých si každoročně kupuje 20 až 300 litrů značkových hroznů a dál si už všechno udělají sami.

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3   
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Nakládání a vakuování masa na uzení9.7.2020
Uzení domácích klobás30.6.2020
Strojek na uzavírání konzerv22.6.2020
Uzení domácích klobás16.6.2020
Uzení domácích klobás10.6.2020
Nakládání a vakuování masa na uzení9.6.2020
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2020
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů