Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

U jablečného vína je v případě kyselého moštu třeba něco udělat s těmi kyselinami, nejlépe hned při zakládání.. Neutralizovat kyseliny, to v domácích podmínkách dobře nejde. Elegantním řešením je naředění moštu oslazenou vodou. Obvyklá dávka je 8l moštu, 1,5 - 1,8 kg cukru a zbytek vody do 10 litrů.
   U hotového vína nevím. Část kyselin se může rozložit, ale výraznou změnu chuti nečekejte. Řešení jsou dvě. Buď dosladit a vyrobit tak dezertní víno (trochu bolehlav) nebo scelit s jiným vínem vyrobeným ze sladkých jablek a naředěného moštu.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 19 a číslo 13.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika