Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Nevím, zda se tento způsob bude hodit i na víno, dělal jsem tak kvas na pálení:

1. možnost spíše pro kvas na pálení: Sklizené třešně pomačkat, naložit do nádoby a nechat prokvasit. Před pálením separuje takto: Dole pecky, pak šťáva (po odebrání vršku do lisu stačí prolít přes síto) a nahoře hustší měkká hmota s trochou zbylých pecek. Čili opatrně oddělit hustý vršek a prolisovat.

2. možnost spíše pro víno: Sklizené třešně podrtit, nechat krátce nakvasit (trochu povolí měkká hmota a oddělí se) a prohnat lisem. Přecezenou šťávu nechat dokvasit na víno (nemám vyzkoušeno).

Tčešňové pecky se dají dobře využít zašité do textilních pytlíků jako nahřívací nebo ochlazovací polštářky. Vyzkoušeno.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 13 a číslo 10.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika