|
 |
Trvalky > Přesazení hortenzie
|
|
|
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
h144 (3) - xxx.xxx.178.78 (?)  24.3.2011 22:13 Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Dobrý den,
zakoupil jsem si v Ikea krásnou velkou rozkvetlou hortenzii a dělá mi doma velkou parádu. Je to s ní ovšem trochu náročné. Jakmile na ni trochu více zasvítí, nebo se doma oteplí, tak hned povadá, osychá, div se neválí po zemi. Má malý květináč, chtěl bych ji přesadit, ale plánuju ji vysadit na zahradu do volné půdy, tak nechci mezitím ještě dělat mezikrok s přesazováním do květináče než bude půlka května. Máte nějaký návrh, jak to vyřešit? Kde je pro hortenzii nejvhodnější místo v domácnosti, když to zatím jinak nejde? Děkuji za odpovědi, H144
Připojit reakci
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - xxx.xxx.135.2 (?) 24.3.2011 22:52 Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Sama vám to naznačuje - chtěla by spíše do chladnějšího prostředí. Zatím ji také můžete i s květináčem postavit na nějaký podnos (třeba plech z trouby), kde bude vrstvička kamínků a voda. Pokud květináč postavíte na kamínky tak, aby byl nad vodou, bude se voda odpařovat a zvlhčovat vzduch, takže vám hortenzie nebude tak vadnout. Lída
Připojit reakci
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - xxx.xxx.24.150 (?) 19.6.2018 16:45 Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Měla jsem narozky a dostala jsem hortenzii v květináči.Máme i zahrádu, ale já vůbec nemám zkušenosti s pěstováním květin.Nevím co s ní mám dělat.Je krásná a chtěla bych, aby vydržela buď v květináči, nebo zasazená na zahradě, může mi někdo poradit laicky, já těm odborným článkům moc nerozumím a nemám ani moc časuse zabývat rostlinama.Moc Děkuji za radu.
Připojit reakci
|
|
 |
|
 |
 |
|
Marvella (808) - xxx.xxx.48.194 (?)  20.6.2018 10:32 Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Dobrý den, hortenzii můžete buď nechat v květináči nebo jí přesadit to zahrady (doporučuji ji čase případně přesadit do květináče většího) má ráda kyselou půdu, takže rašelinu. Má ráda světlé místo, ale ne celodenní slunce.Čili polostín, klidně i stín, kde nakvétá pomaleji. Potřebuje pravidelnou zálivku, vlhčí půdu, ale ne přemokřenou, občas přihnojit. Není náročná na pěstování. Mám hortenzie jak v zahradě, tak celoročně v květináčích. Jsou krásné, dlouho kvetou a u některých kultivarů se i zabarvují listy. To je asi tak zjednodušeně všechno. Marcela
Připojit reakci
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |