Na kapradi pozor, mam ho snad vsude, za zdi, kolem potoka, urcite stovky. Ten previt se strasne rozrusta, da se to ale uhlidat sekackou:). Podle mne to je nerad jako skumpa:). Na jare a v lete nadhera, ted uz se ale na to chystam s mot. kosou:) S.
Prosím o radu. Mohu ještě teď přesadit (případně rozmnožit) kapradí ze slunného místa na stinné? Jak je vidět, moc se mu nedaří. A jaký mám použít substrát, aby se mu dařilo? Děkuji za odpověď.
Přesaďte až začne zjara vyrážet. Ono už začíná hnědnout - mám ho v polostínu a teď vypadá už zrovna tak - blíží se podzim... Zemina by měla být humózní a kyselejší. Lída
Na kapradi pozor, mam ho snad vsude, za zdi, kolem potoka, urcite stovky. Ten previt se strasne rozrusta, da se to ale uhlidat sekackou:). Podle mne to je nerad jako skumpa:). Na jare a v lete nadhera, ted uz se ale na to chystam s mot. kosou:) S.
Dobrý den, vloni jsem větší množství kapradí přesazovala v srpnu a všechno se mi krásně ujalo. Teď mě to čeká také (v rámci úprav zahrady) a nevidím v tom problém. Kapradí se určitě bude lépe dařit na stinnějším a vlhčím místě. Mám ho ale i na úpalu a i tam roste. Marcela
Moc děkuji za všechny odpovědi. Myslím, že to nechám až na jaro. Jinak bych byla docela ráda, kdyby se rozrostlo. Mám v zahradě takové stinné místo, které bych potřebovala zaplnit.