Příspěvky uživatele - valinka

Nelze vypustit bazén, 28.10.2011
Myslím, že nemusíte vypouštět bazén až pod vratnou trysku, stačí jen pod skimer. U vratné trysky je připojená hadice, tu odšroubujete a otvor zavřete uzávěrem, aby Vám nevytékala voda. Ten uzávěr jsme koupili s bazénem. Pak vypustíte vodu z hadic,... celý příspěvek >
Rozmnožení karasů, 28.10.2011
Děkuji za odpověď, ale už je bohužel pozdě. Jak píšu výše, jezírko už jsem vypustila a karásky pustila do rybníka. Teď mě to mrzí, ale už to nezachráním, z rybníka už je nevylovím. Ale snad se zasa nejací vytřou.
Rozmnožení karasů, 24.9.2011
Pane Dušane, ti karásci jsou opravdu nádherní. Jak se Vám podařilo vypěstovat kombinaci červené a modré? To jsem nikdy neviděla. Můžete napsat, kolik máte ryb v jezírku a jaký máte názor na tzv. přerybnění?
Rozmnožení karasů, 17.9.2011
Dobrý večer  Dušane. Děkuji za radu, ale bohužel nemám tak velké nádrže, kam bych vodu vypustila. Proto jsem si koupila vysavač, a jak píšu, myslela jsem, že stačí vodní kal a nečistoty vysát. Teď tedy budu muset jezírko skutečně vypustit, ryby... celý příspěvek >
Rozmnožení karasů, 10.9.2011 Obsahuje fotku
Dobrý večer, prosím o radu. Mám jezírko asi 10m3 a v něm asi 16 červených a bílých karasů. Na jaře mi tam soused rybář pustil normálního hnědého karase asi 30 cm velkého. Prý mu rybáři řekli, že vyžere řasu. To se samozřejmě nestalo. Ale stalo se to,... celý příspěvek >
Přesazení hosty, 7.9.2011
Moc děkuji za odpověď. Omlouvám se, že píšu až teď, ale nedostala jsem se dřív ik internetu. Zkusím ten Ferramol.  Máme totiž kočku a také soused má psa a několik koček, které jsou u nás jako doma. Máte pravdu, mám také dvě menší hosty, ty samé... celý příspěvek >
Přesazení hosty, 1.9.2011
Díky za rady. Také mě napadlo, že ve stínu je slimáci budou žrát ještě víc. Máme jich na zahradě spoustu, hlavně ty hnědé, ale i "ulitáře" (tak jim říká manžel). Prosím, co jsou to ty modré gramulky? A kde je seženu? Já je sbírám do kyblíku, zasypu... celý příspěvek >
Kapradí, 1.9.2011
Moc děkuji za všechny odpovědi. Myslím, že to nechám až na jaro. Jinak bych byla docela ráda, kdyby se rozrostlo. Mám v zahradě takové stinné místo, které bych potřebovala zaplnit.
Kapradí, 28.8.2011 Obsahuje fotku
Prosím o radu. Mohu ještě teď přesadit (případně rozmnožit) kapradí ze slunného místa na stinné? Jak je vidět, moc se mu nedaří. A  jaký mám použít substrát, aby se mu dařilo? Děkuji za odpověď.
Přesazení hosty, 28.8.2011 Obsahuje fotku
Dobrý den, prosím o radu. Asi před 4-mi roky jsem zasadila hosty, ale bohužel, jako začátečník, na velmi slunné místo.Kromě toho, že je stále ožírájí slimáci, hnědnou listy. Mohu je ještě letos přesadit (případně rozmnožit) na stinné místo? Taky... celý příspěvek >
Řasa v jezírku teď na jaře, 16.6.2011
Dobrý večer, mám jezírko o objemu asi 8m3, filtraci s UV lampou 11w a čerpadlo 4000 l/hod. Na dně je řasa, která stoupá na hladinu a když jí chci sebrat síťkou, tak se rozplyne. Třeba po dešti je hladina čistá. Známý mi řekl, že UV lampa není slabá,... celý příspěvek >
Likvidace vláknité řasy - Perkarbonát sodný, 4.5.2011
Dobrý den, moc děkuji za odpověď. Filtrace i UV lampa jsou zaplnuté nepřetržitě. Je mi jasné, že filtrace není nic moc, ale myslela jsem, že na tak malé jezírko bude stačit. Navíc byla v nabídce, tak moc nestála. Do budoucna uvažuji o koupi nové... celý příspěvek >
Likvidace vláknité řasy - Perkarbonát sodný, 3.5.2011 Obsahuje fotku
Pane Hrkale, moc děkuji za odpověď. Typ filtrace přesně nevím, má průtok asi 6000 l/hod., UV lampa 11W. Snad Vám něco napoví fotky. Skimmer tam není, k čerpadlu bohužel nejde připojit, nemá pro něj vstup. Vloni jsem koupila plovoucí skimmer s... celý příspěvek >
Likvidace vláknité řasy - Perkarbonát sodný, 26.4.2011
Moc děkuji za rady. Jezírko máme na chalupě a teď už jsem v práci, tak přesně nevím, jaká je filtrace. Jezírko má objem asi 10m3 a filtrace tuším 6000 l/hod. UV lampa 11W. Na molitanech ve filtraci se zachytává takový zelený sliz, takže je vždy o... celý příspěvek >
Likvidace vláknité řasy - Perkarbonát sodný, 25.4.2011 Obsahuje fotku
Mám taképroblémy s řasou, i když nevím, jestli je to vláknitá. Po roztátí ledu byla voda krásně čistá, pak se trochu zakalila. Objevila se řasa, která klesla ke dnu a voda byla opět průzračná. Řasu z hladiny sbírám, ale po chvíli se objeví znova a... celý příspěvek >
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika