Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

velkokvěté americké ibišky mám již třetí zimu¨,

nechávám je venku. Kupovala jsem je od zahradníka v Lipníku nad Bečvou. Nechávám je přes zimu venku a zazimuju je přesně tak, jak mi řekl zahradník - seříznout na 10-20 cm (stejně by jinak umrzl), přikrýt netkanou textílií a zahrnout hlínou a listím. Předtím se musí rostlina dobře zalévat (jako rododendron). Zahradník garantuje bez problémů přežití rostliny do -20C. Já mám sytě červený a bílý s rudým okem. Jsou opravdu nádherné- největší květ byl tmavě červený a měl 25 cm v průměru - neskutečné! Ten červený má již 2 roky po sobě tak cca 150-180 květů. Výška keře 1,40cm. Celé jaro hnojím a pravidelně zalévám.

Ten bílý se teprve "rozjíždí!, protože jsem ho přesadila - měl jen ranní sluníčko a to je pro tento ibišek málo. Potřebuje sluníčko celý den!! Kvete později než červený, a má květny "jen" 20 cm v průměru.

Ještě malý poznatek - koupila jsem růžový i naší sousedce, která měla rodinné problémy a neměla čas se o zahradu starat, takže ibišek nezalévala a nepřikryla na zimu. Vypadalo to, že úplně zašel, ale najednou se rozrostl a je úžasný - má květy jako talíře .

S množením nemám zkušenosti, ale slyšela jsem, že není problém užíznout vrchní větvičku, dát do vody zakořenit a potom do květináče. Příští rok to zkusím! 

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 10 a číslo 19.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika