Třešně - jak chránit před špačky?
|
|
 |
 |
host - 194.252 (?) 9.6.2015 11:06
Právě pročítám možnosti elektronické ochrany třešně, ale když sem tam přečtu, že je to na nic, tak je mi z toho nanic. Kosáci češou a češou, problém je, že mám jedinou třešeň na zahrádce v širším okolí, takže frekvence kosích návštěv je neuvěřitelná. CD jsem zkusil před 3mi roky- nepomohlo. Nechápu, jak je kos oproti jinému ptactvu /sýkorky, rehci, pěnkavy, červenky apod./ užitečným, když kromě žížal, jež jsou pro zahradu rozhodně užitečné, žere podle mě už jen třešně, vinné hrozny, kanadské borůvky atd. Že by likvidoval nějaké škůdce - nevím. Nedovedu si představit, jak přehazuji a natahuji byť sešitou síť přes šestimetrový strom např. bez odrbání listů a květních pupenů. No a když ta elektr. ochrana nefunguje, tak fakt nevím, co s tím a to mě štve. Jirka.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
|
 |
 |
|
vlastamann - (32) - 29.203 (?), 8.6.2015 13:21
Zdravím Vás,
kde jste prosím sehnal tak velké sítě na třešeň?
Vlasta
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 194.252 (?), 9.6.2015 11:06
Právě pročítám možnosti elektronické ochrany třešně, ale když sem tam přečtu, že je to na nic, tak je mi z toho nanic. Kosáci češou a češou, problém je, že mám jedinou třešeň na zahrádce v širším okolí, takže frekvence kosích návštěv je neuvěřitelná. CD jsem zkusil před 3mi roky- nepomohlo. Nechápu, jak je kos oproti jinému ptactvu /sýkorky, rehci, pěnkavy, červenky apod./ užitečným, když kromě žížal, jež jsou pro zahradu rozhodně užitečné, žere podle mě už jen třešně, vinné hrozny, kanadské borůvky atd. Že by likvidoval nějaké škůdce - nevím. Nedovedu si představit, jak přehazuji a natahuji byť sešitou síť přes šestimetrový strom např. bez odrbání listů a květních pupenů. No a když ta elektr. ochrana nefunguje, tak fakt nevím, co s tím a to mě štve. Jirka.
|
|
 |
|
 |
 |
|
galloway pippin - Diamantový Zahrádkář (1410) - 179.2 (?), 14.6.2015 17:20
Před časem jsem koupil 6ks sítí 2x10m na e-shopu, který je v současné době už nenabízí, ale jde je koupit na jiných portálech, a často ve větším rozměru,než jsem kupoval já...takže méně práce,méně sešívání..Tyto sítě jsem očko po očku svázal.Výsledek měří cca 12x11m, protože jeden metr byl vždy navíc.Zbudoval jsem dřevěnou konstrukci, abych si nepoškodil síť a horní větve stromu.Natáhnout sít na strom je těžší, než ji dostat dolů.Jde to.
Dnes jsem sklízel plně vyzrálé, vybarvené plody Rivanu.U nich je problém nechávat je na stromě dostatečně vyzrát, protože ptáci jinak sklídí vše.Ptáci se zprvu pokoušeli dostat dovnitř,pak to vzdali úplně.Jednou jsem uvnitř načapal malého špačíka...nemohl najít cestu ven,tak jsem ho chytil,a osvobodil.Doufám,že za rok v něm zůstane kouska vděku,a neoplatí mi špatnou kartou,když už zná cestu kudy ven.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 195.53 (?), 29.6.2015 3:46
|
|
 |
|