Od spoda usychající třešeň

Rony - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1084) - 12.162 (?)
28.4.2013 10:20

Docela bych souhlasil s tím, že postřik na pozim je důležitý, protože to co bylo lonského roku zelené už na jaře není. Před chvíli jsem fotil nějaké detaily a je to k pláči jak šlechtěné švestky odcházejí zatímco kdejaká "mladá trnka" z hráze kvete přímo ukázkově.

Top Taste už je chyceno v dolní části
I poslední JOJO končí letos
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 56.12 (?), 27.4.2013 6:41, zobrazeno: 5533x

Zdravím, chci se zeptat jsem naprostý začátečník... nedá se nějak zachránit tento strom, mám zahradu 4 rokem nevím jak starý strom je, ale za ty 4 roky pozoruji postupné osychání spodních větví... a z kmene stromu jakoby místy vytéká smůla jakoby krvácel... díky za reakce... před 2 lety jsem odstranil velkou větev dole... a taky zlikvidoval dvě staré jabloně, které jak jsem si uvědomil později tvořily částečnou větrnou bariéru pro srtom... díky za případné reakce

Rony - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1084) - 12.162 (?), 27.4.2013 7:28

Takto obvykle odchází strom na nemoc "monília laxa". Moníliový úžeh vypadá jinak. Mne tak odešla třešeň (nedávno) a něketré šlechtěné švestky taky dodělávají.

jarda7 - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (641) - 8.182 (?), 27.4.2013 16:49

Hoste 56.12:

Mně se osvědčuje postřik Kuprikolem všech ovocných stromů po opadu listu - většina houbových chorob (vč.monilie) se tím přibrzdí.

Suché větve odstraňujte a sledujte, zda ze spících pupenů nevyraší nové - ty by mohly být náhradou.

Všechny plody po sklizni ze stromu oberte a spalte. J.

Rony - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1084) - 12.162 (?), 28.4.2013 10:20

Docela bych souhlasil s tím, že postřik na pozim je důležitý, protože to co bylo lonského roku zelené už na jaře není. Před chvíli jsem fotil nějaké detaily a je to k pláči jak šlechtěné švestky odcházejí zatímco kdejaká "mladá trnka" z hráze kvete přímo ukázkově.

Vinšálek - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1862) - 82.212 (?), 28.4.2013 21:24

Ano, postřik mědí na podzim se určitě vyplatí, zejména u peckovin.Měďnaté přípravky nejsou přeci jen tak drahé. Proti nemocem dřeva je dobré postřik na jaře zopakovat před rašením, nejpozději na počátku rašení.
To si raději odpustím drahé strobiruliny, které v sólo aplikacích na strupovitost už stejně neúčinkují, nebo nedostatečně (Diskus, Zato).

Jsem zvědav , jak se tyto aplikace letos u mě projeví u Těchlovanu v napadení houbou Blumeriella, předloni bylo to vřeteno na odpis. Podobně čekám, zda se mi podaří zachránit 8 leté vřeteno Topazu, které ke konci léta začalo dost churavět. Jak zde v diskusi zaznělu, trpí snad tato odrůda infekcí dřeva v místě očkování. Stromek zatím raší a má pár zelených poupat. Dnes jsem ho stříknul Altronem Silver+růstový stimulátor Sviton Plus. Teď nezbývá, než čekat.

host - 56.12 (?), 1.5.2013 6:45

OK zkusím postřik...

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?16.7.2025
Péče o jezírko na chtě15.7.2025
NEREZOVÝ BAZÉN15.7.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?15.7.2025
Péče o jezírko na chtě9.7.2025
Péče o jezírko na chtě8.7.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty