Z neopyleného květu se může stát malý plod, který pak opadne? nebo se to stává když je nedokonale opylen? Můj selský rozum říká, že z neopyleného květu by se neměl stát plod.
pochopil jste částečně, tento jev se stává npř. u hrušek, kdy z neopýlených květů, partenokarpicky vznikne plod, který sice dozraje, ale nemá semeník.U třešně neopýlený květ opadne.
Tak jako Vaše, je i moje Regina je na Coltu.Růst je v závislosti na odrůdě jen o málo menší, než na ptačce.Přece jen se plodnosti dočkáte dříve, než na té ptačce.Vidíte sám, že i když můj stromek kvetl dosti, nepovedené počasí se podepsalo na nasazené úrodě.A několik těch malých, nedůživých plodů, sic opýlených opadne.
Pro Vás platí obdobný způsob řezu, jako vidíte na mém obrázku jehlancovitého tvaru s uzším vrcholkem, a širší základnou, s prosvětlením zahuštěné koruny.
Stále platí-čím více stromek v mládí roste, má delší přírustky, tím se plodnost vzdaluje.Což Vy, kromě vynechání hnojení dusíkem, jen ztěží ovlivníte,stromek si dle vlastní kondice podle podmínek nadiferencuje květní pupeny pro příští rok.