Málo třešní
|
|
|
|
|
 |
|
 |
 |
|
Ferda Mravenec - Diamantový Zahrádkář (2064) - 247.50 (?), 17.5.2015 11:44
Je to vůle:
a) Boží
b) Aláhova
d) Perunova
e) Jupiterova
f) uhranula to sousedka
...
Sama se vyberte vhodného pachatele. Je ale možné, že za to může i někdo jiný. 
|
|
 |
|
 |
 |
|
Dana22 - Stříbrný Zahrádkář (325) - 83.225 (?), 17.5.2015 12:00
Třeba prezident? :-)))
Dělala jsem sondy a hnojila, na jaře za sucha zalévala. Velký ořech opodál už nestojí, ten je dost omezoval, koruny jsou prosvětlené.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 158.111 (?), 17.5.2015 14:56
Špatné opylení, co jiného. Co sousedi porazili třešeň jsem na tom podobně.
Navíc mne překvapuje jak málo včel na třešeň lítá.. josta bzučí jak úl, i když hlavně čmeláky, švestka jakžtakž a na třešni pusto-prázdno, i když kvetla nádherně.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 25.2 (?), 28.5.2015 16:02
Ano většinou špatným a nedostatečným opylením!!! Opylení květu všeobecně neprovádějí pouze včely ale i jiný hmyz. U včel to člověk svádí na špatné opylení a nízký podíl medu z medomedu. Ale opylování provádí hmyz i v době kdy včely nelétají díky nepřízni počasí.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 25.2 (?), 28.5.2015 16:06
Špatné
opylení muže mít za příčinu i zvlhnutí pylu v květních kalíšcích, případně spláchnutím pylu májovým deštíkem.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 168.212 (?), 29.5.2015 11:45
Dobrý den, mám něco obdobného, mám dvě třešně vedle sebe, jedna odrůda Burlat, druhá neznámá-kdysi obdržená od známého, Burlat je obsypaný plody, na druhé je odhadem dvacet plodů, přitom květy byla slitá doběla - už se tak děje asi třetím rokem, předtím to na ní s plody nebylo tak zlé. Chystám se ji pokácet, došla mi trpělivost a navíc stíní vedle stojící švestce... nebude mít pokácení třešně vliv na plodnost Burlatu? Nejbližší další třešeň bude cca 50m. A ještě jeden dotaz: chystám se vysadit jinou třešeň - chtěl bych nějakou s pozdějším dozráváním (Burlat je raný), nedal by mi někdo tip na osvědčenou odrůdu? Jedná se o mírný jižní svah 400 m.n.m., půda hlinitá, v nižších horizontech jílovitohlinitá. Díky.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|