Likér z třešní



host - 209.51 (?)
4.7.2011 8:41

Mohl byste napsat návod na vyzkoušený likér z višní? Mám jich letos nějak moc, naopak ořechy, ze kterých jsem dělala ořechovici, nejsou žádné. Děkuji.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 56.50 (?), 3.7.2011 17:32, zobrazeno: 12953x

Kdo poradí jak na to? Děkuji!

Adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 89.172 (?), 3.7.2011 18:01

Já to dělám tak, že třešně rozpůlím, nasypu do lahve, zaliji nejlépe nějakou 40-50% lihovinou a nechám nějaký ten týden louhovat. Nedávám žádná sladidla. Samozřejmě třešně mám tak 1cm pod hladinou a musí být dobře vyzrálé.   hieracium

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 65.50 (?), 3.7.2011 18:36

Zkoušel jsem třešňový likér mnoha způsoby, ale nikdy to nebylo příliš dobré. Podle mě je na to škoda dobrého destilátu. Mnohem lepší výsledky dávaly višně, rybíz (nejlíp černý), jeřabiny, ořechy, aronie, bezinky.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 209.51 (?), 4.7.2011 8:41

Mohl byste napsat návod na vyzkoušený likér z višní? Mám jich letos nějak moc, naopak ořechy, ze kterých jsem dělala ořechovici, nejsou žádné. Děkuji.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 65.50 (?), 4.7.2011 12:44

Základ je 2 kg višní, 1 litr alkoholu (40-50%), 1/2 kg cukru. Další detaily jsou možné různé - rozdrcené pecky, pomerančová kůra, citronová,, hřebíčky, skořice, příp. co komu chutná. Měsíc nechal louhovat.
   Úsporný recept je prosypat višně cukrem a nechat vykvasit. Pak stočit šťávu a naředit lihovinou. První recept je chutnější a nekalí se. V tom druhém nevyhodíte alkohol, co zůstane ve višních.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6491) - 70.100 (?), 4.7.2011 13:23

Ten druhý způsob používám s úspěchem pro likér z rybízu. Ovoce po skončení louhování je proslazené a lze je uchovat a přidávat v zimě do koláčů.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 209.51 (?), 5.7.2011 7:34
Děkuji oběma, zkusím tu marnotratnější (a chutnější) verzi. Rybízová by se mi líbila taky, ale rybíz nějak selektivně pomrzl a mám ho tak s bídou na oblíbené "rybíz a la brusinky". Snad příští rok, když dožijeme.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?28.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika