Keřová višeň



PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6461) - 9.144 (?)
14.7.2020 17:07

Nevím, jaké máte višňové zkušenosti. Možná nechat víc dozrát, jak je psáno. Podle mně višeň moc není ovoce na přímý konzum. Její chuť se rozvine až po zpracování. Pro začátek prosypat cukrem, zalít vodkou, může se kousínek skořice, za měsíc slít, lehce dosladit likérnickým sirupem a poperete se o ni. Višně schováte v mrazáku a dáte v zimě do bublaniny, nebo mufínů. Zpracuje se vše a bez zkřivené huby.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3   
                     
VASEK5 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (198) - 33.10 (?), 7.7.2019 21:02

Letos take poprve mela osum visni chut sladka mirne kysela   mam ji na celodenim slunci n, v 300m    zatim spokojen   vasek5

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
fahrweed - (11) - 14.26 (?), 26.1.2020 23:56

V zahradnictvích už lze sehnat i odrůdy Crimson Passion (v diskuzi tu je jediná, negativní zkušenost), která by dle kanadského webu měla dorůstat o něco větší výšky než Carmine Jewel a měla by mít větší a cukernatější plody. Nemá někdo bližší zkušenosti?

Dále jsou tu i odrůdy Valentina nebo Molodieznaja...

Rád bych některou na jarní výsadbu zakoupil. Díky za sdílení zkušeností a vědomostí :-)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 79.84 (?), 12.7.2020 20:22

Nadšení pominulo po sklizni keřová višeň (Carmin Jewel)

Chuťově jsou neuvěřitelně kyselé snad kyselejší než známé (kyselky)😝

Za mne nedoporučují!!!

Keřová višeň
Keřová višeň
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 91.196 (?), 14.7.2020 13:07

Dám tam cukr nebo med, nebe v hubě bude hnedwink-neměly ještě viset na větvi?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6461) - 9.144 (?), 14.7.2020 17:07

Nevím, jaké máte višňové zkušenosti. Možná nechat víc dozrát, jak je psáno. Podle mně višeň moc není ovoce na přímý konzum. Její chuť se rozvine až po zpracování. Pro začátek prosypat cukrem, zalít vodkou, může se kousínek skořice, za měsíc slít, lehce dosladit likérnickým sirupem a poperete se o ni. Višně schováte v mrazáku a dáte v zimě do bublaniny, nebo mufínů. Zpracuje se vše a bez zkřivené huby.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
1,  2,  3   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Propojení dvou topení17.3.2024
Propojení dvou topení16.3.2024
Zapalování Husqvarna 40 nehází jiskru13.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Další příspěvky > 
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika