|
Jakou odrudu třešně na slivovici?
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 180.54 (?), 29.1.2008 10:07, zobrazeno: 62012x
Hledám plodnou odrůdu třešně s velkými plody do nadmořské výšky 650 metrů nad mořem na Drahanské vrchovině asi spíš nějakou srdcovku. Děkuji za příspěvky.
Adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 168.167 (?), 29.1.2008 12:43
Asi je to jedno, ale já doporučuji nějakoutmavou odrůdu. Při výrobě vína se snadněji odpeckovávají a lépe kvasí než odrůdy se světlou dužninou. Při zakládání kvasu by to měla být také výhoda.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
host - 180.54 (?), 29.1.2008 13:13
Jeden strom s tmavými plody mám dozrávají úplně do tmava, ale nevím co je to za odrůdu. Pane inženýre, samozřejmě, že jsem myslel pálenku z třešní tudíž třešňovici, pálím jí každý rok 20 litrů.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 169.57 (?), 29.1.2008 19:41
Čtu tady něco o vypeckovávání, což bych osobně vůbec neřešil. Třešňovici nepálím přesto vím že slivovice u které se nechává kvas i s peckama je dle mého vždy o trochu lepší. Stejně to z jakého druhu třešní to bude. Jde o cukr tudíž odpověď by měla asi znít ta nejsladší. Navíc když si uvědomíte že na litr pálenky spotřebujete cca 10 kg třešní, zjistíte že proto aby se vám to trochu vyplatilo musíte nasbírat sud třešní. (a to minimálně!!!). Tudíž pak zjišťujete že jste rád že vůbec nějaké třešně ještě jsou a neřešíte jaké. Třešňovici bych viděl jako takový doplněk jestli tedy nemáte vyloženě třešňový sad.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
host - 169.57 (?), 29.1.2008 19:49
Poslední dobou nedám dopustit na calvados...A není to vůbec špatné pití, pokud sbíráte kvalitnější jablka a pokud možno necháváte pálit z moštu. Nechávám následně ještě rok odstát v demižnonech a piji vážně radši než slivovici. Pravdou je že v jablkách je výrazně méně cukru než ve švetkách přesto je jich oproti tomu nadmíru skoro každý rok a práce je s nimi rozhodně méňě.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
host - 50.44 (?), 25.2.2008 18:33
To, co vyrábíte, se má ke calvadosu asi jako šumivé víno k šampaňskému. Ne že bych to chtěl hanět, ale kdybyste viděl ovoce, z něhož se calvados vyrábí, nevěřil byste. Jsou to jablíčka, do kterých byste ani nekopl a přitom je to specielně k tomu účelu pěstovaná odrůda.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
Pokračování této diskuze (další příspěvky) | 1, 2, 3, 4, 5
|
|
|
|
|
|
|