Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Shodneme se asi, že třešní je letos nebývale mnoho, podstatně víc než kdy jindy a taky dozrály dřív. Dřív nenasytné ptactvo o ně nejeví zájem, ani vrtule to množství a brzké dozrání nestihla. Můžeme z letošní úrody vyvodit nějaké závěry?
   1. Třešně jsou teplomilný druh a i když u nás rostou a plodí, lepší polohu ocení. V teplejší oblasti a teplejším roce se jim daří víc.
   2. Na vodu nejsou třešně enormně náročné. I tam, kde na jaře dlouho nepršelo, byla úroda mimořádná, žádné plody suchem nepopadaly ani nebyly drobné. Platí to dokonce i o mladých stromcích. Zalévání kýblem vody ob den, jak někteří zahrádkáři dělají, ke kýžené úrodě nevede.
   3 Svádět slabé úrody na nedostatek včel, je mýtus. Včelaři lamentují (asi poprávu - zrovna dnes v televizi), že perioda kvetení byla v horku příliš krátká, včely nestihly navšívit více květů, proto bude méně medu. Navíc kvetly skoro všechny ovocné druhy současně. Je známo, že jak vykvetou jabloně, ztratí včely o ostatní stromy zájem. Jak vidno, i při těchto poměrech bylo opylení ideální, takže buď to včely stihly nebo (a to spíš) je nahradil jiný hmyz.
   4. S opylovači - jednotlivými odrůdami - už to tak jasné není. Díky současnému kvetení se možná překrývaly třešně s višněmi i odrůdy s jinak různou dobou nakvétání, což opylení možná mimořádně napomohlo.
   5. Je možné, že mimořádná úroda byla způsobena předchozími neúrodnými roky. To způsobilo, že i stromy v horší kondici byly odpočaté a v bezmrazém jaru udržely mimořádnou násadu.
   6. Je smutnou skutečností, že naprostá většina třešní zůstala nesklizena na stromech. Mnoho lidí si je radši koupí za slušnou cenu na trhu nebo za stovku v Lídlu. 

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 10 a číslo 19.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika