Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Dobrý den,

Sunburst třešeň, vysazená na jaře 2009, letos již měla několik plodů, velmi pěkných, stromek byl velice krásný po celou dobu a najednou cca v polovině července začala vadnou, viditelně se změnila a dnes je stav viz foto. Listy téměr suché, ale zatím neopadávají. Větvičky vypadají seschlé, ale nové pupeny jsou zatím zelené, ale menší.Prosím o názory, co se děje. Zda-li se může jednat o moniliový úžeh(který snad bývá na jaře... tak nevím). Nebo snad mohou být příčinou koťata, která po stomku často šplhají. Kmen jsem ošetřila balzámem, ale nepomohlo to.

Pozn.koťata mi lezou i na ostatní stromky, ale těm nic není(hrušeň, meruňka, broskvoň...vše stejně staré jako třešeň). Navíc to samé koťata dělala i loni a problém nebyl.

Nebo jaký jiný důvod by mohl být? Růst byl dosud pravidelný.  Loni ještě v říjnu podle fotky(poslední foto) byla velice krásná a měla zelené listy. Takže nepředpokládám, že je její aktuální stav normální. Vyjímá se na zahradě mezi vším zeleným.

Mám ji odepsat nebo se na jaře vzpamatuje? Máte někdo podobnou zkušenost?

Předem díky za názory Lenka:-)

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 14 a číslo 12.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika