Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Je zde řada zajímavých postřehů, ale taky pár nepřesností.

Staří zahradníci roubovali v květu a na jednoleté výhony

V květu se třešně a višně roubují za kůru, na jednoleté výhony se roubují v únoru a březnu. V květu to jde sice taky, ale dělá se to špatně, protože již vyrašené pupeny na jednoletých podnožích překážejí

Mezivložka bude zmenšovat vzrůstnost stromku, proto počítejte s použitím vzrůstnějších odrůd sladkovišní a skleňovek. Pro takovou Morelu by to bylo redukující tak, že by jste měl něco alá "balkónové lízátko"...

Mezivložka brzdí růst naštěpované odrůdy pouze v případě, že roste slaběji než podnož i než vrcholová odrůda. Jinak se její brzdící účinek neprojeví. Naštěpujete-li slabě rostoucí Morelu na Erdi, pak vám Morela poroste stejně jako kdyby rostla přímo na podnoži. 

Mezivložka bude epigeneticky zmenšovat vzrůstnost

Brzdící účinek mezivložky nemá nic společného s epigenetikou (mimojadernou dědičností). Zeslabený růst se dál nepřenese, tedy semena i rouby odebrané z takto bržděného stromku porostou stejně jako každé jiné téže odrůdy.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 19 a číslo 13.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika