Podezrely cukr -> sliz



host - 45.26 (?) 
4.6.2009 20:30, zobrazeno: 19236x

Rozhodl jsem se vyzkouset letos limonadu z cerneho bezu (kvet). Recept je jednoduchy, udelal jsem vse podle navodu (kvety, citrony trochu cukru, spetku kvasnic kvuli bublinkam) a druhy den se v hrnci vytvorila husta pena. Tak jsem s tim zamichal a zjistil jsem, ze mam plny hrnec jakehosi slizu. Pojal jsem podezreni na cukr z akce v Globusu za 9,90/1kg a zkusil jsem jen cukr s vodou a vinne kvasinky protoze jsem chtel delat jeste bezove vino a chtel jsem vyloucit vliv bezu. Vysledek ten samy. Takze bych laicky rekl, ze v cukru je pridan skrob ci neco podobneho. Nemate nekdo podobnou zkusenost?

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   
Oxalistriangularis - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (578) - 255.178 (?), 4.6.2009 20:41

Jen jestli nejsou na vině ty kvasnice. Já do limonády z černého bezu kvasnice nedávám a limonáda perlí nádherně, ale až po uložení do lednice, nebo do sklepa, čili po zchlazení.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 45.26 (?), 4.6.2009 20:45

Tech kvasnic bylo tak na spicku kavove lzicky. A rikam si co ty vinne kvasinky u durheho pokusu? Na jare jsem opet delal pampeliskove vino a to je v pohode. Je to jakesi podezrele. Zkusil jsem ted rozmichat jen trochu toho cukru ve vode bez cehokoliv dalsiho a uvidime.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
Oxalistriangularis - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (578) - 255.178 (?), 4.6.2009 20:58

Určitě dejte vědět, jak to dopadlo.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 215.123 (?), 4.6.2009 22:15

jde o potravinářský proces zvaný fermentace nebo-li chemická reakce za přítomnosti enzymů jako katalyzátorů = kvašení

nechte to být a zpracovávejte vše nadále dle receptu co máte

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 61.6 (?), 4.6.2009 22:28

Taky se mi to s tím slizem párkrát stalo. Pomohlo, když jsem vodu s cukrem napřed svařil. Kvasnic nebylo třeba, rozkvasí se to kvasinkami na květech. Zalévají se samozřejmě až po vychladnutí..

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
Delkim - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (152) - 215.123 (?), 4.6.2009 22:37

když jako rybář naložíte kukuřici nebo třeba tygří ořech či cizrnu, tak tohle je přesně to na co čekáte :)

nebojte se toho, je to pozitivní signál že to kvasí jak má :)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 61.6 (?), 5.6.2009 7:42

Signál je to možná pozitivní, akorát pít se to nedá.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6491) - 70.100 (?), 5.6.2009 8:16

Mohlo by to být tzv. slizové kvašení, kdy se v roztoku pomnoží nějaké slizotvorné bakterie. Stává se to někdy včelařům při krmení, ale to je vyšší kocentrace. Včely potom ten roztok neberou.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 54.27 (?), 9.7.2009 0:29

Jsou to slizovité bakterie.  Je třeba dodržovat čistotu a převařovat.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Úprava vody magnetickým polem12:13
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?10:37
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?28.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika