Podezrely cukr -> sliz



host - 54.27 (?)
9.7.2009 0:29

Jsou to slizovité bakterie.  Je třeba dodržovat čistotu a převařovat.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 45.26 (?), 4.6.2009 20:30, zobrazeno: 19888x

Rozhodl jsem se vyzkouset letos limonadu z cerneho bezu (kvet). Recept je jednoduchy, udelal jsem vse podle navodu (kvety, citrony trochu cukru, spetku kvasnic kvuli bublinkam) a druhy den se v hrnci vytvorila husta pena. Tak jsem s tim zamichal a zjistil jsem, ze mam plny hrnec jakehosi slizu. Pojal jsem podezreni na cukr z akce v Globusu za 9,90/1kg a zkusil jsem jen cukr s vodou a vinne kvasinky protoze jsem chtel delat jeste bezove vino a chtel jsem vyloucit vliv bezu. Vysledek ten samy. Takze bych laicky rekl, ze v cukru je pridan skrob ci neco podobneho. Nemate nekdo podobnou zkusenost?

   
Oxalistriangularis - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (578) - 255.178 (?), 4.6.2009 20:41

Jen jestli nejsou na vině ty kvasnice. Já do limonády z černého bezu kvasnice nedávám a limonáda perlí nádherně, ale až po uložení do lednice, nebo do sklepa, čili po zchlazení.

      
host - 45.26 (?), 4.6.2009 20:45

Tech kvasnic bylo tak na spicku kavove lzicky. A rikam si co ty vinne kvasinky u durheho pokusu? Na jare jsem opet delal pampeliskove vino a to je v pohode. Je to jakesi podezrele. Zkusil jsem ted rozmichat jen trochu toho cukru ve vode bez cehokoliv dalsiho a uvidime.

         
Oxalistriangularis - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (578) - 255.178 (?), 4.6.2009 20:58

Určitě dejte vědět, jak to dopadlo.

   
host - 215.123 (?), 4.6.2009 22:15

jde o potravinářský proces zvaný fermentace nebo-li chemická reakce za přítomnosti enzymů jako katalyzátorů = kvašení

nechte to být a zpracovávejte vše nadále dle receptu co máte

      
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18317) - 61.6 (?), 4.6.2009 22:28

Taky se mi to s tím slizem párkrát stalo. Pomohlo, když jsem vodu s cukrem napřed svařil. Kvasnic nebylo třeba, rozkvasí se to kvasinkami na květech. Zalévají se samozřejmě až po vychladnutí..

         
Delkim - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (152) - 215.123 (?), 4.6.2009 22:37

když jako rybář naložíte kukuřici nebo třeba tygří ořech či cizrnu, tak tohle je přesně to na co čekáte :)

nebojte se toho, je to pozitivní signál že to kvasí jak má :)

            
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18317) - 61.6 (?), 5.6.2009 7:42

Signál je to možná pozitivní, akorát pít se to nedá.

               
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6661) - 70.100 (?), 5.6.2009 8:16

Mohlo by to být tzv. slizové kvašení, kdy se v roztoku pomnoží nějaké slizotvorné bakterie. Stává se to někdy včelařům při krmení, ale to je vyšší kocentrace. Včely potom ten roztok neberou.

                  
host - 54.27 (?), 9.7.2009 0:29

Jsou to slizovité bakterie.  Je třeba dodržovat čistotu a převařovat.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?16:33
Posuvné dveře svépomocí19.5.2025
Posuvné dveře svépomocí18.5.2025
Stihl HS4516.5.2025
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika