Roubování kůru 2016
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 236.1 (?), 10.3.2016 13:03, zobrazeno: 5080x
Dobrý den, dnes jsem narouboval slivoň za kůru - šla už pěkně odloupnout, pupeny podnože už jsou pěkně narašené při letošní slabé zimě-přdpokládám tedy, že míza už proudí. Teď mně však trochu červík vrtá, jestli jsem to neuspěchal - začínají mně i rašit uskladněné rouby v rohu zahrady, tak jsem se do toho pustil... Udělal jsem chybu, nebo už i vy zkušenější jste letos roubovali za kůru? Díky P.
(zahrada cca 400 m.n.m, Blanensko)
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 184.133 (?), 10.3.2016 13:22
Jestli šla kůra dobře od dřeva, je to O.K. No a lepší je, když bude delší čas chladněji, než aby vyběhly teploty na 20 °C a začalo svíti sluníčko a foukat suchý vítr. Roub bude mít před rašením čas se trochu v místě uhnízdit.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 236.1 (?), 10.3.2016 13:50
Děkuji za reakce, tak to bude sázka do loterie, jestli to vyjde (jen mi nejde do hlavy, že ta kůra šla tak pěkně od dřeva). Pokud se to nechytne, zkusím to znovu po odkvětu, dle rady p. Vysloužila - tedy pokud mi vydrží rouby v trochu spícím stavu... odebíral jsem je koncem ledna, to bude asi ten problém... Každopádně dám vědět, jak to dopadá, případně požádám o nějakou radu.
P.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 236.1 (?), 2.4.2016 19:40
Tak je to 22 dnů od roubování, zhruba u 2/3 roubů se pupeny pěkně nalévají, myslíte že bych už poznal, že se rouby neujaly - byly by už svraštělé? Vím, že není vyhráno ani když se pupeny zazelenají, ale zdá se, že je to na dobré cestě, nebo se mýlím? Díky
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 199.251 (?), 2.4.2016 20:19
Zajímavé foto.
Něco jsem už narouboval ale "celý život" jsem vytačil na roubu se třemi pupeny.
Rony
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|