Prodej stromků
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 238.154 (?), 24.10.2012 7:16, zobrazeno: 7133x
Dobrý den! Mám jeden dotaz. Má prodejce stromků v zahradnictví právo zatajovat, odkud stromky pochází? tzn. kdo je vypěstoval? Několikrát sem se zeptal a přímé odpovědi sem se nedočkal. Honza z Vysočiny
|
|
 |
|
 |
 |
|
mičurinec - Diamantový Zahrádkář (3092) - 93.3 (?), 24.10.2012 7:29
v podstatě každý stromek ma etiketu kde je to uvedeno nebo je tam dane cislo skolky, která to produkuje-takze vše podstatné se dozvíte z cedulky
co se tyce, ze to nerekli tak to chápu-kdyz si vezmete, že ne vse si skolka vyrabi a musi neco koupit tak prece nebude rikat-koupili jsme to tady hned vedle od Tondy-zajedte si tam... to je asi divné, že?
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 238.154 (?), 24.10.2012 9:24
Divné mi to je z jednoho důvodu, že předtím mi to netajili a to byly ty stromky z Fytosu. A ted chci licencovanou odrudu a nereknou to... a když sem kupoval na dvou jiných místech, tak to taky řekli...
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 220.182 (?), 24.10.2012 12:02
Mělo by to být na visačce - školka, podnož, odrůda, stupeň kvality. Stromek bez označení bych nekoupila, zvláště když chcete odrůdu s nutnou licencí. Lída
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 178.235 (?), 26.10.2012 16:35
Jenže visačka je vybledlá od slunce a zákazník (často i obchodník) nepřečte nic.Nejhorší je, když visačka manipulací zmizí a jste odkázáni na prodejce.Za tři až pět let zjistíte, že šlo o omyl(nebo také schválnost). Ještě že lze strom přeroubovat, ale i to je zdržení nejméně 1-2 roky.Pořádné visačky jsou stále slabou stránkou většiny prodejců. AB
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |