Předčasné modrání plodů švestky
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 112.58 (?), 17.7.2014 17:24
Jakou mám odrůdu bohužel nevím. Počasí tady nebylo nic moc, teplo jen pár dní v červnu a až teď. Vody spadlo málo. Já zalívám tak dvakrát týdně pod oba stromy, no nechám hadici téci tak 20 - 30 minut. Kolik to je vody to skutečně nevím, ale když skončím, tak je pod stromy povodeň. o voda je asi tvrdší, ale to už se dostáváme snad do detailů, které by měli ovlivnit opad plodů minimálně. No uvidím co dál, snad na těch stromech něco zůstane. Jestli poznáte odrůdu, budu rád, pošlu foto. Zraje tak 2., 3. týden v září, alespoň vloni tomu tak bylo.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 112.58 (?), 17.7.2014 21:14
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 195.173 (?), 20.7.2014 11:52
Mame take s timto modranim problem asi nejvice na Toptaste, co doporucite?..jaky postrik,..jinak pekna uroda od Stanley letos...
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 112.58 (?), 22.7.2014 10:23
Tak už plody pomalu přestávají opadávat, už bylo na čase. Dnes jsem posbíral asi 10 ks pod dvěma stromy. Tak snad je to už zažehnáno, i přesto zůstalo na obou stromech více než loni, tak snad už žádná pohroma nepřijde.
|
|
 |
|
 |
 |
|
sneck - Stříbrný Zahrádkář (142) - 195.173 (?), 6.8.2015 14:36
Letos to vypada, ze doma svestka kompletne spadne..to same u gabrovske predcastne modrani svestek, sakra, chytly je i toptaste, tophit se drzi..
ty jom u jednech lidi u nas jsem videl prekrasne zaplozenou svestku ma kazdorocne neskutecne moc plodu, o jakou odrudu jde nevim, lae asi to bude skora a zadny propad, vsechny plody budou ke sklizni...
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|