Ovocné stromy u pole

host - 0.146 (?)
8.12.2016 18:08

když pan Blaha začinal v Libovici tak ti kluky ktere mel pomocniky dnes 75 leti vypraveji jak kolem poli sazeli hrušky až k zamku myslim že je dobre když za každym z nas zustane kus prace na desetileti než spuštošena krajina a přiroda a jestli si dite z vesnice utrhne třešni tak se nezblaznime v mladi jsme si taky par třešni utrhli a myslim že mi lidi z okoli v tom fandi a staři lide říkaji to by měl děda radost no je to prace navic ale když zdědite pozemky a jste vorkoholik tak je lepši to dat dopořadku a investovat do toho než tam mit ružove a hlohové kralovství 

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 0.146 (?), 8.12.2016 18:08

když pan Blaha začinal v Libovici tak ti kluky ktere mel pomocniky dnes 75 leti vypraveji jak kolem poli sazeli hrušky až k zamku myslim že je dobre když za každym z nas zustane kus prace na desetileti než spuštošena krajina a přiroda a jestli si dite z vesnice utrhne třešni tak se nezblaznime v mladi jsme si taky par třešni utrhli a myslim že mi lidi z okoli v tom fandi a staři lide říkaji to by měl děda radost no je to prace navic ale když zdědite pozemky a jste vorkoholik tak je lepši to dat dopořadku a investovat do toho než tam mit ružove a hlohové kralovství 

Walter - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1252) - 168.103 (?), 8.12.2016 18:38

Jak už jsem četl dosti příspěvků pana Vysloužila, nemyslím si, že ve svém příspěvku cokoli ironisoval, jak mu přisuzujete. Svým příspěvkem se pokusil poradit tazatelce. O co jste se pokusil vy, pane 54.5?

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18317) - 67.66 (?), 11.12.2016 22:39

...tak asi také víte, že u každeho postřiku, existuje takzvaná bezpečnostní vzdálenost.

Já to nevím a ti zemědělci zřejmě taky ne. Nebo možná ano, ale neumějí poručit větru. Sice se mi omluvili a koupili 12 nových stromků za ty postříkané, ale byla to chabá náhrada

Tady by jste měl poradit, jak se bránit a ne to ironisovat, včetně srnce a traktoristy

Jestli víte jak, tak to napište a nenabádejte mě, jak mám radit,  já to opravdu nevím. Přivázat se řetězem, když vyjedou traktory, skutečně nemíním.

host - 248.32 (?), 12.12.2016 11:54

Já to nevím a ti zemědělci zřejmě taky ne. Nebo možná ano, ale neumějí poručit větru. Sice se mi omluvili a koupili 12 nových stromků za ty postříkané, ale byla to chabá náhrada

Také mě zemědělci postříkali při svém ošetřování pozemku úletem herbicidu jednu řadu mladých slivoní. Celkem 90 ks stromků 6 ti letých.

Neměli se k řešení vzniklé situace, tak proto musela zasáhnout SRS.

Skončily bez dotací!  crying

Laďa

Jiří K - (6) - 105.34 (?), 8.12.2016 18:49

Vaše rada zda sázet paní tazatelku jistě potěšila, a to jste ani nevyjmenoval všechny pohromy které se mohou stát.

Já to přesto nevzdávám.

Je potěšující, že potom co stromky moc šancí nemají to nevzdáváte.

host - 45.165 (?), 8.12.2016 19:19

Sázet budu dál, beru to jako "gerilové sadařství". Se zvěří počítám, co dokáží srnci vím, navíc se v okolí toulá jelen (i když to je v kraji a místní myslivci mi to nevěří, ale stopy jsou jasné už 3 roky). EM

Jiří 1968 - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1422) - 137.210 (?), 10.12.2016 22:38

Tak to pardón, pokud postupujete systematicky, potom může být taková ochrana smysluplnácool!

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Filtrace kohoutkové vody13.6.2025
Filtrace kohoutkové vody12.6.2025
Napojení na novou kanalizaci11.6.2025
Filtrace kohoutkové vody11.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz