Očkování
|
|
|
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 212.49 (?), 14.10.2018 10:09
Zajímalo by mě, do kdy se dají očkovat peckoviny?
Naposled jsem naočkoval na konci září třešně na ptáčnice, v noci a nad ránem, v tu dobu, šly teploty až k nule. Ptačky-podnože už neměly žádné přírustky, jen staré listy.Zatím žádný pupen na očku neusychá, řapíky po 2 týdnech odpadávají, to jsou známky přijetí oček.
Dá se očkovat Forkertovým zpusobem i po opadu listí třeba v listopadu nebo až do vánoc, když budou plusové teploty přes den? Že by očko na podnoži jen přezimovalo a srostlo by až při jarním rašení? A je třeba mít očko při pozdním očkování velmi tenké? Někdy se mi nepovede řez a mám i přes milimetr tlusté dřevo na očku. MH
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
JirkaS - (15) - 139.101 (?), 30.5.2019 19:41
Prosím opět o radu - minulý srpen jsem očkoval švestku na špendlík a (i když to sem nepatří) muchovník na hloh. Očka se chytla a letos na jaře vyrašila ale teď to vše odpadlo a vypadá to, že očko je mrtvé - v obou případech (švestka i muchovník) vyrašily listy a květ, květ odpadl a posléze i listy a dál se nic neděje. Švestku jsem se snažil držet tak, aby očko bylo nejvýše, u muchovníku mi postupně hloh přerostl očka muchovníku. Tak nějak nevím, kde jsem udělal chybu, myslel jsem, že očkování je jistější metoda ale tohle moc úspěšně nevypadá (a to jsem letos poprvé rouboval třešeň na ptačku a i když neumím udělat rovný řez, vše se mi chytlo a krásně roste - přitom třešeň by měla být nejtežší???). Moc díky za vaše názory, možná lépe to vše brzy na jaře roubovat kopulací než se šmrdolit s očkama...
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 212.16 (?), 31.5.2019 20:22
Doktore, velkovýroba se šmrdolí s očkama, protože je to šetrnější, úspěšnější a hlavně produktivnější. Osobně dávám přednost letnímu očkování na spící očko. Vedou mne k tomu důvody, které nebudu rozepisovat. Vložím postupně pár obrázků letního očkování. Datum přesně nevím, protože jsem pohodlný si to hned zapsat, ale je to buď poslední víkend loni v červenci, nebo první víkend v srpnu.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|