Libštátská dalmatinka
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 1.200 (?), 14.1.2023 17:02
Velikost plodů, zbarvení a velikost plodů, doba zrání a znamenitá chuť, padání a praskání plodů = Pařížská slíva (Belle de Paris).
|
|
 |
|
 |
 |
|
jariel231 - Stříbrný Zahrádkář (206) - 86.228 (?), 14.1.2023 19:50
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 81.144 (?), 15.1.2023 11:24
Když do Googlu zadáte ten druhý cizojazyčný název a přepnete na vyhledávání obrázků, skočí tam několik náhledu z německých stránek, ale otevřít se mi to nepodařilo, třeba budete mít štěstí.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 81.144 (?), 14.1.2023 19:35
A jaké způsoby zpracování tohoto ovoce jste za tu dobu otestoval?
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 81.144 (?), 14.1.2023 20:11
Bylo by zajímavé změřit cukernatost a porovnat ji s moderními Top a spol odrůdami. Na povidla by mě lákala, ale pokud má hodně cukru tak na kvas určitě ne. I když připravíte ten nejpoctivější kvas z odrůd jako je třeba TopTaste, ve výsledku je moc velká lihová výtěžnost na překážku celkového dojmu z destilátu. To by ste musel prních pátnáct velmi silných litrů oddělit mimo a až potom si dělat hotovou slivovici na konzumní účel. Protože když tak lihově silnou pálenku pak musíte ještě naředit mnoha litry vody na výsledných 51 %, to už je pak všechno úplně na prd.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 236.1 (?), 14.1.2023 23:03
...pokud má hodně cukru tak na kvas určitě ne...
To není rozumný názor. Mimořádně sladké durancie dávají nejlepší pálenku. Navíc 90% pěstitelů své švestkové kvasy ještě přislazuje.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 81.144 (?), 15.1.2023 11:20
At jsou Durancie jaké chtějí, ale nemají lihovou výtěžnost jako Toptaste. Tato moderní odůda bez přislazení cukrem, medem a nebo hroznovou štávou, nebo případně přídavkem vína do kvasu před odjezdem do pálenice, které se nehodí na konzum, a bez použití hluboce prokvašujících kvasinek s velkou tolerancí k obsahu alkoholu plus enzymů na další štěpení škrobů a živných solí a já nevím co všechno ještě různí profousové dělají do soudku pro Pražáky, má mnohem větší výtěžnost než Durancie. Ale já se bavím o přípravě přírodního kvasu v obou případech.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |