Když do Googlu zadáte ten druhý cizojazyčný název a přepnete na vyhledávání obrázků, skočí tam několik náhledu z německých stránek, ale otevřít se mi to nepodařilo, třeba budete mít štěstí.
Ld je o 5 mm menší, hmotnost souhlasí. U Pařížské není zmiňovaná vysoká sladkost. Píší tam, že jsou lepší slívy než je Pařížská. Velký rozdíl je v pecce a lůžku pecky.
Bylo by zajímavé změřit cukernatost a porovnat ji s moderními Top a spol odrůdami. Na povidla by mě lákala, ale pokud má hodně cukru tak na kvas určitě ne. I když připravíte ten nejpoctivější kvas z odrůd jako je třeba TopTaste, ve výsledku je moc velká lihová výtěžnost na překážku celkového dojmu z destilátu. To by ste musel prních pátnáct velmi silných litrů oddělit mimo a až potom si dělat hotovou slivovici na konzumní účel. Protože když tak lihově silnou pálenku pak musíte ještě naředit mnoha litry vody na výsledných 51 %, to už je pak všechno úplně na prd.
At jsou Durancie jaké chtějí, ale nemají lihovou výtěžnost jako Toptaste. Tato moderní odůda bez přislazení cukrem, medem a nebo hroznovou štávou, nebo případně přídavkem vína do kvasu před odjezdem do pálenice, které se nehodí na konzum, a bez použití hluboce prokvašujících kvasinek s velkou tolerancí k obsahu alkoholu plus enzymů na další štěpení škrobů a živných solí a já nevím co všechno ještě různí profousové dělají do soudku pro Pražáky, má mnohem větší výtěžnost než Durancie. Ale já se bavím o přípravě přírodního kvasu v obou případech.