Libštátská dalmatinka
|
|
|
|
Předchozí příspěvky | 1, 2, 3, 4
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 81.144 (?), 15.1.2023 11:24
Když do Googlu zadáte ten druhý cizojazyčný název a přepnete na vyhledávání obrázků, skočí tam několik náhledu z německých stránek, ale otevřít se mi to nepodařilo, třeba budete mít štěstí.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 81.144 (?), 14.1.2023 20:11
Bylo by zajímavé změřit cukernatost a porovnat ji s moderními Top a spol odrůdami. Na povidla by mě lákala, ale pokud má hodně cukru tak na kvas určitě ne. I když připravíte ten nejpoctivější kvas z odrůd jako je třeba TopTaste, ve výsledku je moc velká lihová výtěžnost na překážku celkového dojmu z destilátu. To by ste musel prních pátnáct velmi silných litrů oddělit mimo a až potom si dělat hotovou slivovici na konzumní účel. Protože když tak lihově silnou pálenku pak musíte ještě naředit mnoha litry vody na výsledných 51 %, to už je pak všechno úplně na prd.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 81.144 (?), 15.1.2023 11:20
At jsou Durancie jaké chtějí, ale nemají lihovou výtěžnost jako Toptaste. Tato moderní odůda bez přislazení cukrem, medem a nebo hroznovou štávou, nebo případně přídavkem vína do kvasu před odjezdem do pálenice, které se nehodí na konzum, a bez použití hluboce prokvašujících kvasinek s velkou tolerancí k obsahu alkoholu plus enzymů na další štěpení škrobů a živných solí a já nevím co všechno ještě různí profousové dělají do soudku pro Pražáky, má mnohem větší výtěžnost než Durancie. Ale já se bavím o přípravě přírodního kvasu v obou případech.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
Pokračování této diskuze (další příspěvky) | 1, 2, 3, 4
|
|
|