Libštátská dalmatinka



jariel231 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (206) - 86.228 (?)
14.1.2023 19:57

Knedlíky z bramborového těsta, kompoty, ve vlastní šťávě, koláče, sušení. Na povidla a kvas nikdy nezbylo.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4   
                     
host - 1.200 (?), 14.1.2023 17:02

Velikost plodů, zbarvení a velikost plodů, doba zrání a znamenitá chuť, padání a praskání plodů = Pařížská slíva (Belle de Paris).

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
jariel231 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (206) - 86.228 (?), 14.1.2023 19:50

Nikde jsem ji nenašel.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Geronimo - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (388) - 1.200 (?), 15.1.2023 9:25

Belle de Paris (Pařížská slíva) nalezena v roce 1820 jako náhodný semenáč.

Vaňkova pomologie.
Vaňkova pomologie.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 81.144 (?), 15.1.2023 11:24
Když do Googlu zadáte ten druhý cizojazyčný název a přepnete na vyhledávání obrázků, skočí tam několik náhledu z německých stránek, ale otevřít se mi to nepodařilo, třeba budete mít štěstí.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
jariel231 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (206) - 86.228 (?), 15.1.2023 15:29

 Ld je o 5 mm menší, hmotnost souhlasí. U Pařížské není zmiňovaná vysoká sladkost. Píší tam, že jsou lepší slívy než je Pařížská. Velký rozdíl je v pecce a lůžku pecky.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 81.144 (?), 14.1.2023 19:35
A jaké způsoby zpracování tohoto ovoce jste za tu dobu otestoval?
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
jariel231 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (206) - 86.228 (?), 14.1.2023 19:57

Knedlíky z bramborového těsta, kompoty, ve vlastní šťávě, koláče, sušení. Na povidla a kvas nikdy nezbylo.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 81.144 (?), 14.1.2023 20:11
Bylo by zajímavé změřit cukernatost a porovnat ji s moderními Top a spol odrůdami. Na povidla by mě lákala, ale pokud má hodně cukru tak na kvas určitě ne. I když připravíte ten nejpoctivější kvas z odrůd jako je třeba TopTaste, ve výsledku je moc velká lihová výtěžnost na překážku celkového dojmu z destilátu. To by ste musel prních pátnáct velmi silných litrů oddělit mimo a až potom si dělat hotovou slivovici na konzumní účel. Protože když tak lihově silnou pálenku pak musíte ještě naředit mnoha litry vody na výsledných 51 %, to už je pak všechno úplně na prd.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 236.1 (?), 14.1.2023 23:03

...pokud má hodně cukru tak na kvas určitě ne...

To není rozumný názor. Mimořádně sladké durancie dávají nejlepší pálenku. Navíc 90% pěstitelů své švestkové kvasy ještě přislazuje.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 81.144 (?), 15.1.2023 11:20
At jsou Durancie jaké chtějí, ale nemají lihovou výtěžnost jako Toptaste. Tato moderní odůda bez přislazení cukrem, medem a nebo hroznovou štávou, nebo případně přídavkem vína do kvasu před odjezdem do pálenice, které se nehodí na konzum, a bez použití hluboce prokvašujících kvasinek s velkou tolerancí k obsahu alkoholu plus enzymů na další štěpení škrobů a živných solí a já nevím co všechno ještě různí profousové dělají do soudku pro Pražáky, má mnohem větší výtěžnost než Durancie. Ale já se bavím o přípravě přírodního kvasu v obou případech.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Úprava vody magnetickým polem12:13
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?10:37
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?28.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika