Bluefree za Jojo

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18317) - 65.50 (?)
9.6.2011 22:34

Možné je i to, že každá bledě zelená skvrna na listu nemusí být projev šarky.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 151.38 (?), 10.6.2011 21:09

Ona ta hypercitlivost Joja na šarku vůbec není špatná.Aspoň je jistota, že stromek nebude trpět, a plody nebudou poškozené.Každé napadení šarkou stromek zjístí, a napadené místo odumře, stromek zůstane zdravý a plody také.Kdyby měly více odrud takovou vlastnost, bral bych to.Ale vlastnosti Joja jsou takové zvláštní.Plody vybarvují o mnoho dříve, než jsou zralé.U mne tak o dva, až tři týdny.Kdo tuto vlastnost nezná, bude zklamán nesladkými, nezajímavými chutěmi bez aromatu.Je třeba ji nechat dozrát, až přezrát, to znamená trhat až někdy koncem září, protože ona i tak vydrží na stromě dlouho, a nepadá.Dokonce bych řekl, že je to okrasný stromek.Plody má veliké, které se začínají vybarvovat začátkem září, a vydrží na stromě až do řijna, možná i déle.Stromek má velkou plodnost, a bývá obalen velkým množstvím modrých plodů.Akorát ta chuť je horší, ale v řijnu může být lepší, nebo v nižší nadmořské výšce, a lepším mikroklimatu.

rostislavik

Rony - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1084) - 249.198 (?), 9.6.2011 21:18

Potvrzuji, že Jojo je i pro mne největším zklamáním. Jediné co se mne líbilo na něm tak na první pohled pěkně vyvinutý a rovnoměrně zbarvený list. Monílie mne stromky zlikvidovala. Ještě tento rok jsem je ořezal (napadené větve) ale stromky jsou koště na odpis.

host - 161.15 (?), 9.6.2011 21:34

Zdravím, dneska jsem obcházel sad a s překvapením jsem zjistil, že jsou na listech příznaky Šárky u odrůdy Jojo. Je to možné, nebo jde o to, že to není Jojo, ale jiná odrůda? 

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18317) - 65.50 (?), 9.6.2011 22:34

Možné je i to, že každá bledě zelená skvrna na listu nemusí být projev šarky.

host - 161.15 (?), 10.6.2011 21:59

Neni to jeden list, ale listy na dvou letorostech mají příznaky šárky. Je to mladý stromek vysazený před třemi lety. Minulý rok bez plodu a rok před tím asi dva. Kdy dozrály a dle tvaru jsem tehdy nezkoumal, zda je to Jojo, předpokládám, že pokud letorosty nezaschnou, tak to Jojo není? Jinak díky za reakci.

T. 

Milan Boštička - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (165) - 119.49 (?), 11.6.2011 10:09

Musím konstatovat, že pološvestka Jojo je u mne na zahradě letos poslední sezonu. Na podzim se s nimi rozloučím. Mám ji letos asi devátým rokem. Chuť absolutně neuspokojivá. Máte někdo prosím osobní zkušenost z odrůdou Čačanská rodná? Děkuji.

host - 183.140 (?), 26.6.2011 14:51

Zdravím, pokud jde o Čač. rodnou, tak si ji cením dost vysoko, plodí velmi dobře, roste středně, a kvalita je velice dobrá, blíží se právě dost Gabrovské a Domácí švestce. K šarce je středně tolerantní, ale jelikož není vyhledávána mšicemi, tak z toho strach nemám. Z čačanských je to velice dobrá švestka. jojo jsem odepsal už dávno. Letos také překvapila Elena poměrně vysokou odolností k onomu jarnímu mrazu.

david

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Filtrace kohoutkové vody13.6.2025
Filtrace kohoutkové vody12.6.2025
Napojení na novou kanalizaci11.6.2025
Filtrace kohoutkové vody11.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025