Taky zdravím Ćeskoslovensko a Vás v tom vzdáleném Trebišove, tam na východě. Takže abych to shrnul, tak chválíte Toptaste, Hagantu a Presentu a zklamala Hanita a Haroma. S Hanitou mě poženou "svinským krokem" z Vysočiny, protože je málo sladká, i když podle mě má i tam chuť naprosto standartní, těch méně cukrů mně konkrétně u ní vůbec nevadí, ale jiným ano. Haromu si každý chválí, tedy konkrétně v Podunajské nížině pán Morvai a na Valašsku pan Jiří 1968. Mně se zdály plody také poměrně slušné s výraznou, říznější chutí. Co se týče kyselosti, tak buďte rád, že nemáte Azzuru, to je pěkná "kyselka",ale co já vím, třeba by Vám chutnala víc než Hanita. Co se týče Toptaste, tak její odolnost k moniliové hnilobě je známá věc. A co takhle pochutnat si na Bystrické muškátové, či Debrecínské muškátové, to neplánujete?