Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Viděl bych to na zajímavý typ myrobalánu, pokud je habitos prakticky s ním totožný... Žlutý špendlík je habitem velice podovný na švestku, jen je více jakoby šlahounovitý. Má krásné, blíé a poměrně velké květy. Katalonský špendlík jsem naživo ještě neviděl, ale má být hodně ranný nepřílkiš vzrůstný a plody maj kapkovitý tvar podobně jako Černošická... Modrý špendlík bude asi taky myrobalán. Mirabelek je vícero odrůd, nejznáměnší Nancyská, jiné se prakticky nevyskytují. U mě na zahradě asi Herrenhausenská. Habitem jednoznačně odlišné od myrobalánu, který je vlastně planý předek všech odrůd slivoní-tedy i špendlíků a mirabelek.

Ale souhlasím s panem Radimem, že ta problematika je obsáhlejší než se běžně myslí. U nás tady na Opavsku třeba ted začíáná uzrávat hodně zvlláštní typ Žlutého špendlíku, poměrně značně odlišný od klasického. Co je to ve skutečnosti zač je mi stále záhadou...

                    Ing. Fidla

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 19 a číslo 10.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika