Ano, i tento rok je úroda Toptastů vysoká, a kdo říkal, že na myrobalánu tolik neplodí, tak opak je pravdou. Jak se teď v tomhle "palermu" hluboce kořenící myrobalán hodí, panečku. Protože místo 24°C - 28°C tady máme 34°C - 38°C, takže kapku zbytečná přeháňka. Také se občas vyskytnou předčasně zralé plody. Jeden jsem chutnal a byl excelentní. TOPTASTE = zlatý hřeb švestkové sezóny. Pokud ho ovšem včas utrhnete. Ne, že by zmoučnatěl, ale příliš zesládne. I tak je perioda včasného utržení poměrně dlouhá a hlavně plody naprosto ignorují dotěrnou moniliovou hnilobu. V tomto ohledu Toptaste nemá konkurenci. Přijedete z dovolené a Toptaste je pořád pevný a s minimálním poškozením. Problém by nastal, kdyby teď tři dny pršelo, pak by holt "explodoval".