Přesně to mě taky napadlo. Je s podivem, že diskutující vůbec ví, jak vypadá a jak chutná ovoce. To v obchodech je totiž zaručeně chemicky ošetřované po celý rok, takže jej pravděpodobně nejí. A to ze zahrady sežerou červi nebo hniloba, takže z něj taky nic nemá...
Vážně - provést jedno ošetření proti obaleči (pilatce, plísni, kadeřavosti, monilii,...) není nic, co by zanechalo stopy na něčím zdraví. Já sice postřiky proti hmyzím škůdcům neprovádím, ale racionálně chápu, že to ničí zdraví nepoškodí a vhodným výběrem a aplikací nezlikviduje ani predátory škůdců. Docela by mě zajímalo, jak diskutující pozná, že jsou v ovoci rezidua, a jak se to na něm projevuje. Nebo zda viděl, nebo aspoň slyšel, že má někdo zdravotní komplikace či si dokonce zkrátil život z důvodu konzumace ovoce ze zahrady s chemickým ošetřením (nebo alespoň z kupovaného ovoce).