past na myš

host - 204.1 (?)
10.1.2008 12:22

Do umělé pasti se mi občas chytne rejsek ale asi proto že přes past přeleze nebo cítí krev z myší bývá chycen za bok ty umělé pasti jsou velmi citlivé na dotek snadno zaklapnou teť v zimě jsou tvrdé dají se seštelovat ale mohli by prasknout jednu mě asi odnesly kočky i s myší.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 95.205 (?), 27.12.2007 19:58

Tak jak vidím, žádné myši již naše čtenáře této rubriky nevzrušují, možná jsou již taky /ty myši/ ve stavu, kdy brzy budou zapsány do červené knihy ohrožených druhů zvířat a budeme si je začínat chránit. Ale budou nám zajisté chybět a zůstane nám jen ta říkanka - vařila myšička kašičku...

Daniela. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1262) - 204.208 (?), 27.12.2007 20:18

To si myslím opravdu nehrozí. Myš má několikrát do roka čtyři až osm mláďat, která se mohou rozmnožovat už v prvním roce života. Zkuste počítat, vyjde Vám docela slušný počet... Takže zapsání do červené  knihy ohrožených zvířat asi nebude.   Zdravím - Daniela.

host - 45.6 (?), 27.12.2007 22:47

Vyhubení myší nehrozí.

host - 111.1 (?), 8.1.2008 21:40

Prosím pomozte, jak chytit rejska, mám asi 3 druhy pastí, ale pokaždý vyžere návnadu a nechytí se...už jsem zoufalá :( Day.

host - 215.8 (?), 8.1.2008 22:16

Víte jistě, že je to rejsek? Proč ho chcete hubit, ten přeci neškodí, naopak, živí se hmyzem a slimáky.

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18317) - 85.27 (?), 9.1.2008 9:25

Mám opačný problém. Jak nastračit past, aby se nechytil rejsek, nýbrž pouze myš?

host - 204.1 (?), 10.1.2008 12:22

Do umělé pasti se mi občas chytne rejsek ale asi proto že přes past přeleze nebo cítí krev z myší bývá chycen za bok ty umělé pasti jsou velmi citlivé na dotek snadno zaklapnou teť v zimě jsou tvrdé dají se seštelovat ale mohli by prasknout jednu mě asi odnesly kočky i s myší.

host - 95.205 (?), 11.1.2008 10:52

Taky bych se chtěl připojit do diskuze o chytání myší. Myši škodí každému a v každé době. Jsou průvodci člověka, protože člověk ukládá různé potraviny a dělá si zásoby ať už malé, či většího rozsahu a myši se na nich přiživují. Je to vesměs myš domácí, má delší ocásek nežli myš polní. Myš polní žije ve velké míře venku kde má svoji noru a do ní si na zimu nanosí potravu a zde přes zimu přežije. Myš domácí a její mutace může také žít přes jarní až podzimní období venku. Každý kdo chytá myši to však pozná, když po poklesech teploty na konci podzimu najednou má dvoj. i trojnásobek chycených myší. Tyto se stěhují na zimu pro ně do lepších podmínek , kde je pro ně potrava. Tam kde jsou kočky, nastražené a sklaplé pastičky s myšmi samozřejmě odnesou a tak se musí pořizovat stále nové a nové. Dříve taková pastička stála 2 koruny, nu dnes když ji koupíte za 8-9,- Kč je to ještě přijatelné. Je dobré tyto nastražené pastičky nějakou nádobou přiklopit aby k nim kočky nemohly, vyplatí se to. Ty rejsky nechytejte na špek, maso, namazanou kůrku, jsou velmi užiteční majiteli usedlosti a měl by si jich vážit že ho zbavují nežádoucího hmyzu který se vyskytuje v každém domě třeba na půdě, přeji dobrý den.

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18317) - 100.5 (?), 11.1.2008 17:25

Asi jsme měli kočky příliš nažrané, ale mrtvou myš obvykle nevzaly, ani když jsem ji vhodil do misky na žrádlo. Bavil je spíš lov. Pasti mi časem spíš reznou a plastové se často samy sklapávají.
   Rejsek je samozřejmě milé a užitečné zvíře, stavy hmyzu v obydlí však těžko  ovlivní. Stejně jako množství much na hnojišti nebude menší, uhnízdí-li se v budce nad ním sýkory.

host - 0.102 (?), 23.12.2010 8:02

O užitečnosti rejska má jasno každý včelař (včelařům zas tolik nevadí slimáci). Nám se na rejska osvědčila naše biokočka. K tomu ochránci těžko něco namítnou. Michal

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Rozetové kování montáž10.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Koš na čidlo9.5.2025
Koš na čidlo8.5.2025
Husqvarna 359 vs. stihl ms 34127.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz