Likvidace krtků, hryzců aj.



host - 5.149 (?)
23.6.2012 15:30

Mr Big

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4,  5   
               
host - 115.132 (?), 7.1.2013 0:34

Váš názor je sice velice radikální přesto ne spávný a pravdivý. Bojuji a zahradě v blízkosti potoka a rybníka s hryzci a takhle jednoznačně odsoudit účinnost Liquid gelu bych si veřejně zcela jistě netroufl. Po každé aplikaci gelu je ccela prokazatelně vidět změna stavu škůdců. Za největší potíž považuji to, že s nimi svádím boj sám. Od hryzců téměř vyčištěný pozemek v brzké době obsazuje některá z rodinek od sousedů. Moje roční spotřeba je 4 - 5 kartuší. Gel aplikuji do nových děr cca 6 - 7x

 do roka a okus zelenin a zákrskových podnoží jabloní se mi podařilo zcela zastavit.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
j3david - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (188) - 51.179 (?), 7.1.2013 5:19

Já mám taky docela dobrou zkušenost s gelem. Sice nebojuju s krtky (ty jsem vyhnal pískátkem) ale s hraboši - spotřebuju asi dvě kartuše za rok (zahrada 600 m2), boj nikdy nekončí, ale populaci udržuju v přijatelné míře. Jak se objeví nové díry, aplikuji gel a na nějakou dobu (řekněme na dva měsíce) je pokoj. Hraboši se mi na zahradu stěhují ze sousedovy džungle. Tam kdyby se masivneji zasáhlo tak věřím že je pokoj trvale.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6461) - 14.199 (?), 7.1.2013 6:32

Řekl bych, že pravda bude jako vždy tak nějak uprostřed. Loni na podzim jsem použil gel v kartuši. Na určitou dobu se situace zlepšila, ale teď už je opět masivně zakrtkováno. Vcelku to považuju za úspěch, protže v okolí je to hrůza. Jen mám připomínku k tomu gelu. Používal jsem kartuši na několikrát. Vždy při uložení z ní vytékal jakýsi olej. Takže při posledním použití už hmota skoro prakticky nešla vytlačit, jak byla tuhá. Má někdo podobnou zkušenost? Co na to výrobce?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 210.130 (?), 7.1.2013 8:08

Němci prodávají expanzní přístroj na krtky a hryzce. Funguje na nastřelovací nábojky 9 x 17. Odstraňuje nevýhodu ostatních pastí - předčasné spuštění vyhrnovanou zeminou. Zabije ho tlak plynů vzniklý po iniciaci nábojky – roztrhne mu plíce. Akorát je to poměrně drahé zařízení. A jedna nábojka u nás 6 Kč. Takže krtek leze do peněz.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 224.73 (?), 18.10.2009 7:31
svatá pravda!!! Stejně je to s plašičí - krtek je hluchý
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 130.155 (?), 25.5.2012 11:41

Uvedený gel jsem mímo jiné vyzkoušet též, Pro důchodce je drahý a pro krtka absolutně neúčiný.On by možná účinek byl, kdyby ho krtek dostal jako kapačku do žil.I když jsem na nástraze nenechal žádné pachové stopy, vždy nástahu obvrtal.El.plašiče mám dva a vrtá přímo u ních. Je nějaká opravdu dobrá rada? Děkuji Radek

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 212.38 (?), 10.6.2012 0:39

Naše zahrada sousedí se 2 pozemky. Oba sousedi na pozemcích mají trvale pobíhající psi, my jediní psa nemáme. Připadá mi, že krtkům vadí ti čoklové, protože sousedi nemají jedinou krtinu, zatímco my neustále. Asi je cítí a bojí se rýt :-) Několi krtků u nás už letos padlo, ale málo platné...    

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 241.38 (?), 23.6.2012 13:29

Můj boj s krtky mě stál hromadu peněz i času a vyzkoušel jsem téměř všechno.Petardy, větrné plašiče, zapálenou síru jejíž dým jsem hnal do krtčích nor nejprve dmychadlem a nakonec kompresorem, elektronické odpuzovače ať už fotovoltanické nebo na baterky, gely a otrávené návnady, nic nepomohlo.

Jsou to jen vyhozené peníze a firmy které nabízejí produkty proti krtkům z nás mají dojné krávy, protože nic z toho nefunguje a oni mají ohromné zisky pochopte, že jejich zájmem není krtka zlikvidovat, ale prodávat své produkty, kdyby to fungovalo komu to potom prodají?

V zoufalství jsem nacoufal s "dvoutaktem"ke krtinci a na výfuk připojil hadici tu utěsnil do díry a přidal plyn i se sytičem.Nechal jsem to klápat čtvrthodiny, musím říct, že to pomohlo asi na tři dny, stejně skeptický jsem i k propanbutanu.

Jsou jen dva možné způsoby jak se zbavit krtka.

Za prvé je to jeho odchyt, což vás bude stát obrovskou spoustu času a nervů, neboť se zdá, že i když ho odlovíte stačí se rodit další, ale tento způsob nocméně opravdu funguje.

Druhá možnost je, se zamyslet proč vlastně krtek na vašem pozemku je.

Krtek je u vás z toho důvodu, že má na vašem pozemku dostatek potravy.Živý se prakticky jen žížalou, kdo tvrdí, že z nouze i jiným hmyzem, nemá pravdu.Krtek prolézá denně své chodbičky a samozřejmě si buduje nové.Živí se žížalami a dokonce si dělá zásoby na horší časy a na zimu a to tak, že žížalu lehce kousne přesně do stanoveného místa a tahle žížala sice příjmá potravu z hlíny, ale nepohybuje se, proto nemá krtek zájem o jinou stravu.Dokáže si zajistit dostatek žížal.

Tak, že chcete li se zbavit krtka musíte se zbavit žížal na svém pozemku.A v tomhle už vám radit nemůžu, protože by mě napadli všichni ekologové, zemědělci,botanici a přírodovědci z celé evropy, musíte na to přijít sami, jak otrávit půdu žížalám, ale ne sobě a nezapomeňte taky na to, že žížaly mají rády hnúj a pěkně obohacenou půdu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 5.149 (?), 23.6.2012 15:26

Konečně příjemná diskuse. Není nad dobré nápady, je potřeba otrávit všechno kolem sebe a taky sebe a pak Vám už nebudeme vadit. Jen si vyhrňte rukávy a hurá na to.

                                   Krtek         

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 5.149 (?), 23.6.2012 15:30

Mr Big

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Propojení dvou topení17.3.2024
Propojení dvou topení16.3.2024
Zapalování Husqvarna 40 nehází jiskru13.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Další příspěvky > 
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika