Kočky v zahradě



Chemický Alí - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1247) - 4.78 (?)
2.8.2010 11:18

Nenakazí samozřejmě všechna zvířata, což platí o všech chorobách, infekční schopnost není nikdy stoprocentní.

Nicméně proti této nemoci lze očkovat.Vakcína ale není zatím levná.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   Předchozí příspěvky  |  <  6,  7,  8,  9   
                     
new dawn - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (309) - 176.18 (?), 18.7.2010 23:52

Pro 112.73  --  Kočky chované v bytě se kastrují z toho důvodu, že pokud nejsou kryté, trpívají (a i umírají) na záněty dělohy. Kocouři chovaní doma se kastrují proto, že i v bytě mají potřebu si značkovat teritorium.Takže zbytečné to rozhodně není. Jinak rodiče měli kočku pouze doma 9 let a já kocoura víc než 13let. Ven nechodili. Veterinář mi řekl, že když lítání venku nepozná, nebude mu chybět, procházky nedoporučoval. Teď mám kočku a dva kocoury na zahradě...  Lída

Bez názvu
Bez názvu
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 25.177 (?), 19.7.2010 3:11

Dobrý den všechny reagující.

Bohužel jak zde bylo psáno, bohužel velká většina lidí se chová dle medií, nabulíkují lidem že prodávají zadarmo v marketech a už startují auto a jedou utratit celou výplatu, i když nakoupí drahé položky, to samé je s blbostmi ptačí křipka prasečí hovězí atd... je to jeden obrovský byznys.

Nemám rád lidi-děti co jsou schopni ubýt užovku klackem kamenem, to samé mloka-slepíše nebo žábu ježka kunu bažanta nebo cokoliv jiného, nemám rád lidi co jsou schopni bezdůvodně na silnici přejet jen tak z radosti kočku-psa-hada-ježka ''asi si představují že jsou v marketu nebo obchodním centru že je to tak zrušuje'' protože z 90% lze tomuto předejít a každá výmluva je ubohá to samé nemám rád lidi co jsou schopni kvůli blbosti nebo hovadině hodit sekeru po ježku nebo psa popřípadně co koliv zabít protože si myslí že je to ''škodná'' tyto lidé jsou opravdu primitivové bohužel tahle tradice se traduje od komunismu.

Ano když je kočka odmala v paneláku prosím, ale věřte že i ta kočka chce jít ven to že se zavírají okna dveře před nosem je věc jiná, kočka si na to zvykne.

Kočka kterou máme v baráku od mala a už se těší jak ji v noci slyší auto na minutu přesně se dostaví k příjezdový cestě nebo čeká, prostě je naučená ale i podle zvuku, večer jde se nažrat a vyspí se v kotelně, ale ráno už se těší jak ''vypadne ven'' i když provokuje psa, ta kočka sama je jako lovec a největším potěšením jsou ''sousedova zahrada a revír který nezná'' a tomu nelze nic dělat, a ani by mně ve snu nenapadlo ''zabít neviného tvora'' ta kočka chytne myš podkana krysu, ale za odměnu vám ji přinese na pochlubení ''že umí'' před vchodové dveře a už s ní nikdy nehne (jako trofej pro majitele) samořzejmně chytne i ptáka a někde ho schová a sežere je to šelma je to blbé a je to tak, i když kočka má dostatek žrádla udělá tohle má to v genech.

Toulavá kočka o kterou nikdo nestará snad neexistuje a když má majitele, u tohoto může být problém.Nejlehčí vyhnat kočku a naučit ji že tam nesmí a nebo ji tam nechat, at' chytá a otravuje.

Jsou mnohem důležitější věci než nějaká kočka.

M.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 33.198 (?), 2.8.2010 11:04
Zdravím všechny. Diskuze se nějak posunula někam jinam. Taky mě štvě kocour, co si na naší zahradě udělal teritorium a používá ji jako záchod. Kdo ví ať prosím napíše jak ho tomuto chování odnaučit případně korigovat. Má rád písek a zamulčované záhonky. Ale jinak taky s.re prakticky všude. Měli jsme taky kocourka a při svých toulkách chytil ještě jako několikaměsíční kotě nemoc zvanou FIP, takže další kočku, která by toulavcovi ukázala, že je to její revír si netroufneme pořídit. FIP je smrtelná choroba. M.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Chemický Alí - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1247) - 4.78 (?), 2.8.2010 11:18

Nenakazí samozřejmě všechna zvířata, což platí o všech chorobách, infekční schopnost není nikdy stoprocentní.

Nicméně proti této nemoci lze očkovat.Vakcína ale není zatím levná.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 175.130 (?), 13.11.2010 23:26

Přečetl jsem to celé. Kočky rozděluji na dvě skupinky A - kočka bytová - o té nehodlán psát. B - kočka vesnická. Kočka vesnická je naprosto nepostradatelný predátor se vším všudy co k tomu patří. Na neoplocené zahradě /5 000m2/ nechávám naprosto volně a svobodně lovit 3 kočky. Tyto šelmy výrazně potlačijí populaci myší a hlavně hryzců. Kočky udržuji zdravé a zásadně nekrmím mimo zimu, když je hodně sněhu a myší populace je hodně potlačená. Micky je třeba také občac podrbat a při té příležitosti kontrolovat zdravotní stav.Kočky při číhané zásadně neruším.Netoulají se, drží se u baráku a jsou šťastné!!! Mají vše co potřebují a to je propastný rozdíl mezi kočkou A a B.  Dále si tady stěžují, že jim kočky... do záhnků. Musíme si uvědomit kdo na té zahrádce šéfuje - potom není co řešit.  Plašení koček potom proběhne podle člověka jak to má v hlavě srovnané viz. předchozí texty. Musím ještě reagovat na ten příspěvek o krávě puštěné do lesa. Krávu když pustíre do volné přírody tak vám přežije naprosto v pohodě i -25 stupňové mrazy a ještě se otelí i v těch mrazrch. Agarantuji vám že obě budou v pohodě a ještě vám poděkují na rozdíl od krav v kravínech na 1,5 m řetězu při nějakých 15- 20 stupních s plným korytem žrádla. To platí i o kočkách v bytech. Podle mého kočky do městských bytů nepatří . Úsudek nachám na vás.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 152.34 (?), 14.11.2010 17:14

Naše rodina má ráda kočky. Žádné ale nemáme. Máme totiž souseda, který má trvale kočky čtyři. Mají každý rok koťata, které soused topí. Kočky by nikdy nedal sterilizovat, protože se mu do zdá proti přírodě. Přírodní je topit koťata. Taktéž kočky nekrmí, aby dobře chytaly myši (a možná i hryzce!). Nikdy je neodbleší a neodčerví - není to přirozené (a taky to pro 4 kočky něco stojí). Jeho kočky jsou šťastné chlupaté mátohy. Pokud chceme jíst oběd u otevřeného okna, musíme nejprve kočky nakrmit, protože nám jinak, pološílené hlady, skáčou oknem rovnou na stůl. Kočka má totiž docela velké nároky, má za den zkonzumovat asi 400 kcal. Čtyři kočky mají tedy spotřebu jako jeden lehce pracující chlapík. Nebo jinak: musí za den sníst asi kilo myší. Životnost takové šťastné kočky je maximálně 3 roky. Ale že ty tři roky za to stojí!

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Oxalistriangularis - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (578) - 247.249 (?), 19.11.2010 22:31

Chci se zeptat paní Konvalinko, nachytané myši Vaše kastrované kočky sežerou, nebo ne? Když byla dcera malá a kotě moc chtěla, pořídili jsme jí tříbarevnou kočičku, kterou když přišel čas, jsme nechali vykastrovat. Brávali jsme ji sebou na chaloupku. Dokud byla kotě, myši nechytala, nebo jsme o tom nevěděli. Ale když se z ní stala velká kočka, tak to všechno začalo. Myší nachytala hodně, ale každou myš se nám snažila předkládat živou do chalupy, přičemž jí obvykle utekla někam pod gauč a myši v chalupě jsem musela začít chytat já. Není to nic snadného, zvlášť když se musí rozebrat gauč, aby se s ním dalo pohnout,  nebo šoupat s kredencem. Kryšpína, tak se ta kočka jmenovala, se mi snažila v lovení té její myši pomáhat. Chytila jsem ji obvykle smetákem vždycky já. Po několika takovýchto zážitcích jsme už měli oči na šťopkách a když Kryšpína zase nesla živou myš, nastal poplach a utíkali jsme pozavírat dveře a okna. Stejně si myslím, že skoro všechny myši, které nachytala obvykle pouze s pár šrámy přežily. Nežrala je nikdy, vlastně je ani nezabíjela. Jestli to nebylo tím, že byla kastrovaná, koťata nikdy neměla a také neměla potřebu se jimi živit? Také měla ráda potulky, což se jí v nedalekém poli, odkud myši nosila, stalo osudné .

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 176.18 (?), 19.11.2010 22:48

Jestli jste měli hodně malé kotě, tak ji to máma kočka pořádně nenaučila, a když neměla hlad, tak je nosila Vám. Dívám se kolikrát, jak stará kočka učí malé lovit - nejdříve přinese polomrtvou myč, za pár dní schopnou se pohybovat a nakonec schopnou utíkat. A přitom kontroluje kotě, jak ji chytá. Pak už koťata loví sama. Myšky mi většinou přinesou před dveře, protože hlad nemají. Jsem raději, že je nežerou (co kdyby byly náhodou otrávené). Jestli kočka je nebo není kastrovaná, na lovení vliv nemá. Ani nemusí být z toho důvodu líná, záleží na povaze každého zvířete.Letos mi jeden kocour chytal i komáry  :-)))  Vždycky si sedl a chňapal kolem sebe, byla to podívaná pro bohy...          Lída

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 15.212 (?), 20.11.2010 0:09

Mám kastrovaného kocourka, loví myši cca od 6 měsíců. Kočka je tu nechala a "umění lovu" je nenaučila. Přesto to zvládli sami-měl bráchu. Myši bohužel i žere. Přinese je, pochlubí se s nimi, chvíli si s nima pohazuje-dnes se domníváme, že si je "naklepává", protože mají asi kosti zpřelámané-a pak to slupne. Jinak žere granule, ale myší se asi vzdát nechce. M.R.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
konvalinka - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1285) - 143.17 (?), 20.11.2010 0:38

Co dělala s myškama babiččina Micka nevím, jen ráno byl vždycky výřad přede dveřma  Některé i snědla, zůstavali po nich zbytky. Naše kočka dělá totéž co Vaše - pohraje si s ní (ale nemám povahu to sledovat) ano, občas jí myška uteče  a většinou ji sní. Snad jen, pokud je jich víc, tak už je pak nechá ležet. Jak jsem se už někde zmiňovala - mám čistokrevné briťáky a jako takové jsem je dostala až ve 13! týdnech. Není to jak u vesnických koček, které vám sousedi dají klidně hned, jakmile začnou vidět - po 14dnech  Navíc briťáci byli chovaní v bytech - myš a opravdový lov nezažili oni, ani jejich matky  Maximálně tak nějaké hračky... Je to vrozená záležitost, ale možná ne každé kočce. Kocour do huby neveme ani syrové maso, natož tak sežrat myš 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  <  6,  7,  8,  9   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?8:04
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika