kočka na zahradě



Stránky: 1,  2,  3,  4,  5  >   
ave - (1) 
7.10.2005 12:23, zobrazeno: 192789x
Dobrý den, prosím o radu, má-li někdo zkušenost s tím, že si kočky udělali z vaší zahrady záchod? Poraďte prosím, už nevím jak na to, abych každý den ráno neměla rozhrabané záhonky. Děkuji
Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
daniel - (2), 15.10.2005 14:07
jednoduse si kupte hlidaciho psa vieste mi mam s tim skusenosti i ja sem mnel taki problem a ted kdiz mam psa tak macky od me zahrady radsi boci
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 72.86 (?), 15.7.2013 9:09

Koukám Danieli, že máš problém především s gramatikou.

Nyní ale k věci. Pročetl jsem příspěvky níže a dovoluji si celou diskuzi k problematice koček na zahradách shrnout následovně:

V dnešní době minimálního chovu drobného užitkového zvířectva, natož dobytka, na vesnicích a takřka žádného chovu na městských předměstích, je rovněž výskyt hlodavců, jimiž se snad kočky kdysi i živily, zanedbatelný.

Dnes jsou tedy domácnosti prosté hlodavců, ovšem koček spíše přibylo. Pomineme-li fakt, že v takovémto případě kočky příležitostně loví už jen užitečné drobné ptactvo, potom je nutné kočky řadit čistě mezi "domácí mazlíčky", bez jakéhokoliv pozitivního efektu na místní ekosystém. Základní funkce koček, jakožto lovců drobných domácích škůdců, se vytratila či spíše již není potřebná.

Jelikož málokterý chovatel má kočku stále zavřenou doma, mělo by být základní povinností majitele zajištění jednoznačné identifikace jeho kočky, dále pravidelné veterinární "docházky", a zejména to, aby nedocházelo k nekontrolovanému množení. Kočky bez identifikace by měly být nekompromisně odchytávány a nezodpovědní majitelé tvrdě pokutováni. Kdo chce kočku mít, nechť se o ni taky zodpovědně stará.

Přínos koček pro dnešní technologickou společnost, bezesporu obrovský, je možné spatřovat v oblasti felinoterapie, jak u dětí, tak lidí starých. Zařízení, která zooterapii pomocí koček využívají, nepochybně své kočky udržují v bezvadné zdravotní kondici a chovají se zkrátka jak vůči kočkám, tak lidem zodpovědně. Toto by si měli ostatní majitelé koček uvědomit.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
Melisa - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (300) - 146.249 (?), 15.7.2013 9:28

S něčím, co píšete, souhlasím, ale něco je trochu nesmysl - třeba myslím, že drobných hlodavců zas až tak neubylo (ubylo uvnitř v domě, ale i tady bylo spousta diskusí ohledně myší, rejsků, křečků v zahradě. Křečka asi neuloví, ale svojí přítomností může "vystrnadit" - stejně jako se to u nás na zahrádce stalo s krtky).

A za druhé - jak si prosím představujete "jednoznačnou identifikaci"? Asi každý ve vsi nebude pobíhat po zahradě se čtečkou čipů... A pokud chcete "jednoznačně neozačené" odchytávat, tak to vypadá, že byste si představoval označení čitelné na dálku - takže by si třeba měl každý majitel svoji kočku nějak posprejovat, a sousedi by pak dostali vzorník, která kočka je čí? :-)))

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 239.113 (?), 17.9.2018 13:40

V podstatě mě nezajímá, jakým způsobem to kdo udělá ale majitel kočky by se měl postarat, aby neškodila po sousedech. Na zahradě se nám to promenáduje, zahrada pokálená ze všech stran, za letošní rok tři zabití kosi a jedna sýkora od mláďat. Ptáci jsou jen zabití neboť kočky si s nimi hrají dokud žijí a poté je nachají ležet, jsou zvyklé na kupovanou potravu. Stejné platí o zahradním jezírku s rybami. "Milovníci" koček by si měli uvědomit, že obtěžují sousedy. Myslím, že každý má právo hájit své zájmy, nejde-li to jinak tedy JAKÝMKOLI ZPŮSOBEM.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 3.155 (?), 17.9.2018 14:02

Pokud u kosa nebyla přistižena kočka, důvod úhynu může být jiný:

V Česku se objevil hromadný úhyn kosů, na vině je africký virus přenášený komáry

Hromadné úhyny kosů může mít na svědomí virus Usutu

U nás je "bezkočková oblast" - sad mimo obývanou oblast a mrtvých kosů je u nás hodně.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 153.9 (?), 17.9.2018 14:06

Vážený nemilovníku koček... všechno souvisí se vším.

Takže až vy zlikvidujete všechny kočky v okolí a až vám následně hryzci zlikvidují stromky, ptáci sezobou celou úrodu, kuny se nastěhují na půdu, hraboši se dostanou k uskladněným bramborám nebo ovoci, veverky vám nenechají ani jeden ořech... přeji vám, ať kočka, kterou si pořídíte, je opravdu dobrá lovkyně.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
Petr z H - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (690) - 112.187 (?), 17.9.2018 14:21

Věřte, že kočky odjakživa běhaly, běhají a budou běhat volně po vesnici a lovit hlodavce i ptáky, a nikdo to řešit nebude. Naopak, normální vesničani to budou podporovat. A je to tak dobře, i přes obecný zákon, který volný pohyb domácích zvířat zakazuje.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6490) - 9.135 (?), 17.9.2018 14:39

PzH má recht. Kočka je přirozený predátor a vlastně provádí přirozený výběr. Pták, který se nechá chytit je milovníky překrmený zatloustlý lenoch, nebo nemocný.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
konvalinka - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1285) - 148.5 (?), 17.9.2018 17:03

Jsem milovník všeho živého, jak koček, tak ptáků, i je mi celkem líto té myšky, kterou kočka přinese ale... je to prostě příroda a neradno do toho zasahovat. Mám dvě kočky(britky, kočku a kocoura) oba kastrovaní, takže se netoulají, nenejvýš na vedlejším poli. Kočka byla opravdu velký lovec, bohužel nám na jaře umřela a teď nová je ještě kotě a zatím loví akorát tak vážky(k nelibosti mužewink) Jsme konec obce, my poslední dům, dlouho na samotě, teď už se zástavba přibližuje, ale ne dům na domě. Toulá se tu plno koček, ať různě od sousedů, z blízkých stájí, běžně nám chodí po zahradě, ač mám kromě svých koček i psy. Krom toho, že občas dojde oškubaný kocour, s tím jiný problém nemám, zahradu mám obrovskou a nenašla jsem nic pokáleného(a nevím, jak bych to rozlišovala, od mých-od cizíchwink) Nikdy jsem ani od žádných sousedů neslyšela výtky na cizí kočky. Ano, myslím, že člověk žijící na vesnici ví, k čemu je kočka dobrá. Přijde mi, že kdo chce hledat problémy, tak je prostě najde vždycky. Nebude to kočka, bude to soused co musí sekat trávník, nařezat si dřevo na zimu, pes co vyběhne před vrata a označkuje si revír...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Cesta z litého betonu18.4.2024
Husqvarna 36. - zapalování17.4.2024
Ako očistiť zalakované časti?14.4.2024
Cesta z litého betonu13.4.2024
Motorova pila stihl 02813.4.2024
Kouří do místnosti12.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika