kočka na zahradě



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
      
host - 248.182 (?) 
24.8.2007 19:29
Dobrý den měly jsme podobný případ sousedi si opět donesli kocoura a neskutečně nám smrděla celá zahrada a ani pes nepomohl prostě využil chvilky když tam nebyl nebo v noci.Několikrát jsem ho nachytala jak dělá potřebu křičela jsem na něho a on si v klidu to dodělal a zahrabal. Měla jsem od něho vše ostříkané. Už jsem myslela že ho odstřelím protože mám malé dítě a na zahradě si hraje a vše strká do pusinky!!! Ve výkalech toho kocoura byly roupy či co. Ptala jsem se všude možně jak se toho kocoura zbavit až na konec jedna známá mi poradila - Vem si nějakou strašně silně smradlavou voňavku obstříkej místa kde to je od toho kocoura ostříkané a kde dělá potřebu - Udělala jsem to a je to zaručený. Když k nám opět chtěl jít na záchod  už chtěl zabočit najednou nasál tu voňavku celým tělem škubnul odskočil a pelášil pryč. Další dny chodil kolem naší zahrady velkým obloukem. Doporučuji je to zaručené!!!
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 3.204 (?), 7.5.2006 0:59
Co bych dal za to, kdyby u mě kočky jenom sra... Ke mě chodí lovit ryby do jezírka (úspěšně). Zkoušel jsem všechno možné. Chemie je na nic, čidlo pohybu s halogenovou lampou jim akorát dobře svítilo k lovu. Nápad s krokodýlem, anakondou nebo hejnem piraň jsem taky zavrhl. Pak přišla ta pravá myšlenka. Na čidlo pohybu jsem napojil elektromagnetický ventil s ostřikovačem vody. Když kočička přijde k jezírku, stříkne jí to vodu do xichtu a ona mokrá odtáhne, protože kočičky vodu zrovna nemilují. Vypadá to složitě, ale každý elektrikář vám poradí se zapojením. Navíc vám to ještě zaleje zahradu.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
Chemický Alí - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1247), 28.7.2007 22:40
To je velmi chytré řešení - za krátko se kočičáci vyhnou zahradě obloukem
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 198.98 (?), 7.5.2006 9:18
Zkusím také přidat svůj názor.
Pes  vám kočku zažene, ale dokáže vychodit chodníčky tak, že tam ani tráva neporoste, oproti kočce to po sobě ani nezahrabe – rozchodí to, a když zaprší máte z toho minysenkrovnu. Navíc svým hlukem může pěkně nakrknout sousedy !
Máte asi záhonky vždy pěkně okopané, což kočka miluje. Pokud by byly tvrdé (neokopané) nebo mokré, nestálo by ji to za námahu.  V blátě se také hrabat nebude.
Líbil se mi nápad s čidlem a proto jen doplním, že v katalogu Konrad (najdete i na netu) je elektronický odpuzovač koček. Dáte ho na jakýkoliv místo kde nechcete aby kočka pobývala  a zapnete. Má to čidlo, které zjistí pohyb a začne něco vydávat (asi nám neslyšitelný zvuk) dokud kočka neodejde. Sám jsem to ještě nezkoušel.  
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 76.26 (?), 16.5.2006 15:48

Počul som, že v USA sa dajú kúpiť sušené levie výkaly (lví exkrementy). Mačky asi pochopia, že teritórium patrí nejakej mačacej oblude. Kto môžete, skúste to zohnať v ZOO a napíšte.

iko

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 208.62 (?), 15.11.2007 14:31

Máme 1+2 vykastrované kočky a žádné problémy na zahradě nemáme. Většinou chodí na jedno místo, což se dá snadno uklidit. a značkování smyje déšť. Protože si hájí svoje teritorium, tak tam nemáme smrad cizích nevykastrovaných koček..

P.S.Mně zase velice smrdí a hlučí benzinové sekačky, traktúrky a bazénové vysavače = zdá se mi nesmyslná přepéče o trávníky (zelený beton) a bazény a musím to vydržet  asi už celoživotně...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 83.221 (?), 25.3.2010 16:01

Zřejmě jste asi nikdy bazénový vysavač neviděl/a, protože jeho chod je neslyšný a v žádném případě nezanechává pachovou stopu. Jestli v tom nebude něco jiného...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 77.39 (?), 15.11.2007 17:59
Nemohu říci, že bych schvaloval zabíjení jakýchkoli zvířat, natož koček. Pohleďme na věc i z druhé strany. Kočka domácí není součástí středoevropské přírody. Její reprodukční potenciál je neúměrný tomu, že v přírodě prakticky nemá vážného  nepřítele. Jednoho velkého má a to je zima. Kočky, které nejsou v zimě přikrmovámy člověkem (třebas neúmyslně odpadky), obvykle v zimě uhynou hlady. Potravy je nedostatek a ony si neumějí  vytvořit zásoby. Kdyby tomu  tak (naštěstí) nebylo, byly by pro naše lesy, pole i města problémem, podobně jako potkani,holubi, špačci, slimáci či  kormoráni. Z tohoto pohledu mi zimní odchyt a utrácení zdivočelých koček nepřijde až tak barbarské. Většině z nich ukrátí utrpení.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Daniela. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1262) - 204.208 (?), 15.11.2007 21:41

Každý má právo na svůj názor, ale s tím svým jste mne pane Vysloužile moc nepotěšil. Naše kočka, ačkoliv není toulavá a má svůj trvalý domov, ráda dělá výpravy až k lesu (3km daleko). Z každé výpravy přinese koťatům nějakou tu myš i nyní v zimě, protože to bere přes kůlny a stodoly sousedů, kde vždycky nějaké ty myšky jsou. Nedovedu si představit, že by jí někdo, ke komu náhodně zabloudí podle Vás  "ukrátil utrpení" !  Jak může někdo poznat, že se jedná o toulavou, nebo opuštěnou kočku?  Navíc kočka si dost pamatuje, když jí někdo zažene - stačí po ní hodit bramborem (a samozřehmě trefit).  Udělala jsem to stejně tak se sousedovic kocourem, který k nám chodil. Párkrát jsem ho praštila bramborem, párkrát vystřelila z poplašňáku a už rok se naší zahradě vyhýbá obloukem. Nemám ráda lidi, kteří ubližují jakýmkoliv nevinným tvorům - doufám, že Vy k nim nepatříte.   Daniela.

Bez názvu
Bez názvu
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 85.27 (?), 16.11.2007 7:44
Já s Vámi do jisté míry souhlasím, alespoň co se týče té emoční stránky vztahu ke kočkám. Přes 20 let jsem ve svém těsném okolí alespoň jednu (čtyřnohou myslím), měl. Jenže situace všude není tak idylická, jak Vy eufemisticky popisujete. Podle myslivců například je každá volně běhající kočka v přírodě škodná a bez milosti ji střílejí. Totéž platí i o psech! A mají k tomu navíc i oporu v zákoně. Nemyslím si že je to moudré, ale je to tak.
   Na vsi, kde žijí rozumní sousedé, co se dobře starají o své mazlíky, to problém není, ani když kocour navštíví svou milou přes dva ploty. Ale na městsém sídlišti, kde houf vyhladovělých koček bojuje o teritorium i potravu a pískoviště využívá jinak než děti, nepomůže brambor.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?0:08
Úprava vody magnetickým polem29.4.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?29.4.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?28.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika