Jak na mravence v domácnosti?



PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6460) - 9.135 (?)
16.4.2019 8:42

Mám dobrou zkušenost s bufetem od Neudorfu, loxiran. Stačí pár kapek, mravenci po tom jdou jak diví, dává se dokud vylizujou mističku, když přestanou, je po nich.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4   
            
brunecova - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (63) - 146.135 (?), 13.7.2010 21:46

Základem úspěšného zbavení se mravenců je zahubení královny. Postřiky působí určitou dobu, pak se mravenci vrací. Formitox rychle usmrtí dělnice, ale k otrávení královny dojde málokdy. S domečky nemám zkušenosti, když jsem hubila mravence já, tak ještě v obchodě nebyly. Mám dobrou zkušenost s Lafarexem, který způsobí sterilitu samiček. Návnady je třeba klást na více místech. Úplné vyhubení sice trvá asi 4 měsíce, ale budete mít od nich pokoj. Pokud bydlíte v panelovém domě, tak je mají i sousedi.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
Jarda.Vysocina - (48) - 162.2 (?), 26.4.2011 9:20

Zdravím, minulý týden jsem měnil okap a svod u malého, přízemního domku. Po severní steně jsem viděl lézt mravence - byli zvláštní. Velicí snad 7 mm a lezou jakoby zpříma a poposedávají na zadek a drží se přitom jedním párem nohou a dvěma ostatními páry nosily vše možné pod střechu domu. Bylo jich snad tisíce. Od majitel jsem zjistil, že se tam objevili, brzy poté co  před 40. roky domem zasadil tmavou jedli. Tato jedle vyrostla do 30. metrů výšky a loni ji musel nechat porazit, protože jí vítr naklonil a padla by na dům. Mravenci ale zůstali a nic na ně nepomáhá. Za tu dobu vyzkoušel vše, co se dá na mravence použít včetně tehdy prodávaného DDT. Do měsíce byli vždy zpět. Už ten boj vzdal a já mám obavy, že pod dřevěným obkladem "římsáků" mají snad tunu bodliček . Co tedy na ně, poraďte, prosím  .

Děkuji 

Jarda   

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 151.189 (?), 1.5.2011 21:34

1. zasadne prestante pouzivat ruzne spreje typu Biolit, Raid a jine, i prasky, obsahujici pyrethroidy (deltamethrin, permethrin, tetramethrin, cyphenothrin a jine "-thriny", viz ucinne latky na etikete). ohrozuje to uspesnost nastrahove metody.

2. skuste zjistit, jaky typ potravy (sladka -- sirup, med, cola, kompot apod., proteinova -- piskoty, susene mliko, natvrdo uvarene vajecne zloutko) preferuji. vylozte na mista vyskytu nekolik tacku s malymi mnozstvami menovanych potravin a sledujte 24 hodin, co zerou nejradeji

3. po zjisteni preferovaneho typu potravy tuto michejte 1:1 s vhodnym nastrahovym jedem se spozdenym ucinkem. z hotovych preparatu jsou dobre Maxforce granulat, nebo pripravky obvsahujici ucinne latky FIPRONIL nebo SPINOSAD (slozeni viz etiketa).

prastary, ale dobre osvedceny "recept" je smichat navnadu s 4 - 5% boraxu, tj. na 20 gramu nastrahy ca. 0.8 - 1 g. boraxove nastrahy pusobi pomalu, treba je doplnovat nekdy i mesice, ale pokud jim to davate dokym nevymizi, vyhubi je spolehlive. borax pusobi kumulativne, pomalu, dospele jedince behem ca. 5 - 20 dnu otravi, fertilni kralovny to sterilizuje, jejich vajicka a larvy se prestanou vyvijet.

z hotovych pripravku jsou sice ne lacine, ale docela spolehlive nastrahove pripravky napr. Maxforce Quantum gel (vsechny mravence vc. faraonu), Maxforce LN granulat a nastrahove stanicky (mravenci preferujici sladke nastrahy), nastrahove pripravky obsahujici fipronil (ja znam kupr. nemecky Ameisenkoeder od fy. Celaflor, nevim jestli je dostat v CR, ale je mimoradne ucinny) a spinosad (kupr. Ameisenbuffet od fy. Neudorff -- v baleni jsou dve nastrahove stanicky a lahvicka kapalne nastrahy obsahujici spinosad, da se nastrazit a doplnovat, jak ji mravenci poziraji).

zaklad je 1. nepouzivat pyrethroidy, 2. najit atraktivni nastrahu, kterou ve velkych mnozstvich poziraji a 3. rozmistit tuto nastrahu huste (alespon 2 - 5 nastrahovych bodu na 100 m² napadene plochy bytovych prostor) tam, kde se nejvice zdrzuji resp. odkud brali potravu a nasadit nastrahu obsahujici vysoce ucinny, spozdene ucinkujici insekticid bez repelentniho ucinku (imidacloprid, fipronil, spinosad, borax).

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Jarda.Vysocina - (48) - 162.2 (?), 1.6.2011 12:25

Tak jsem nakoupil na mravence "domečky" Effect a mravenci jsou stále , navíc jsem ve sladké vodě rozdělal kypřící prášek do pečiva a v jiné  zase kvasnice, jak jsem se různě dočetl.Vše jim chutná a je to déle jak měsíc. Mravenci žijou a vypadá, že je jen dobře dokrmuji, je jich snad čím dál víc  - nevím, co s nimi. Do další chemie se mi nechce, je tam hodně ptáků a dalšího a to by mohlo pochcípat . Oni totiž ani slepice nikdy  ty mravence nežraly.

Jarda

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 228.91 (?), 3.6.2011 5:02

Zkuste Mravenci bufet od fy. Neudorff nebo Maxforce.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Jarda.Vysocina - (48) - 162.2 (?), 3.6.2011 11:40

Zdravím a děkuji, našel jsem na netu a koupil jim jak " Buffet"   , tak dobré papání "Maxforce " , nejdří dostanou Maxforce,   po měsíci zase napíšu .  

Jarda

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 172.235 (?), 4.7.2011 16:44

Tak jsem se dočetla až sem a čekám Jardo na vaše další povídání, jak všechno dopadlo po měsíčním boji s mravenci. Doufám, že mravenci nevyhubili dříve vás. My jsme dnes začali s hubením mravenců ve skleníku, kde máme papriky. Také se tam drží, koupila jsem Atak gel. Bohužel nic jiného u nás proti mravencům nemají, tak jsem zvědavá, jestli to zabere. Dívala jsem se na Loskutáka, tam měli nástrahy jiné, vysílalo se to tuto neděli a je to i na netu. Našla jsem to, i když jsem neměla správnou adresu, já ty odkazy na konci pořadu nikdy neposlouchám.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 34.138 (?), 25.11.2011 7:17

Zdravim.

Mei jsem leta podobne problemy s mravenci faraony - nepomohli postriky Actellicem, Biolitem, vykladani Lafarexu, Formitoxu ani Maxforce. Po precteni,,navodu" zde a jinde sem to zkusil se svepomocne pripravovanymi nastrahami. Zjistil sem, ze se ti faraoni jdou utlouct po dvou potravinach - surovem mletem masu a natvrdo uvarenem vajecnem zloutku s cukrem. V Hornbachu byl k dostani jed na mravence,,Substral" (vyrabi mimo jine hnojiva), ucinna latka je fibronil. Michal sem to cca 1:2 s mletym masem a zloutkem natvrdo, vykladal v malych porcich na folii huste popri stenach, no a behem 2 tydnu faraoni vyhynuli (dofuam teda, ale vypada to dobre, uz prvni tyden bylo videt hodne hynoucich mravencu, do 14 dnu se prestali objevovat uplne, co je teda za poslednich minimalne 5 let v baraku na podzim poprve).

Zdravim, Houpal

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 176.67 (?), 16.4.2019 8:29

Cau lidi, resim ted problem na chalupe s mravenci, je jich tam fakt pozehnane a moc nevim jak si s tim rady, jestli koupit spreje nebo primo nejake ty domecky s navnadama? Mate s tim někdo zkusenosti diky?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6460) - 9.135 (?), 16.4.2019 8:42

Mám dobrou zkušenost s bufetem od Neudorfu, loxiran. Stačí pár kapek, mravenci po tom jdou jak diví, dává se dokud vylizujou mističku, když přestanou, je po nich.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Propojení dvou topení17.3.2024
Propojení dvou topení16.3.2024
Zapalování Husqvarna 40 nehází jiskru13.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Další příspěvky > 
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika