Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

1. zasadne prestante pouzivat ruzne spreje typu Biolit, Raid a jine, i prasky, obsahujici pyrethroidy (deltamethrin, permethrin, tetramethrin, cyphenothrin a jine "-thriny", viz ucinne latky na etikete). ohrozuje to uspesnost nastrahove metody.

2. skuste zjistit, jaky typ potravy (sladka -- sirup, med, cola, kompot apod., proteinova -- piskoty, susene mliko, natvrdo uvarene vajecne zloutko) preferuji. vylozte na mista vyskytu nekolik tacku s malymi mnozstvami menovanych potravin a sledujte 24 hodin, co zerou nejradeji

3. po zjisteni preferovaneho typu potravy tuto michejte 1:1 s vhodnym nastrahovym jedem se spozdenym ucinkem. z hotovych preparatu jsou dobre Maxforce granulat, nebo pripravky obvsahujici ucinne latky FIPRONIL nebo SPINOSAD (slozeni viz etiketa).

prastary, ale dobre osvedceny "recept" je smichat navnadu s 4 - 5% boraxu, tj. na 20 gramu nastrahy ca. 0.8 - 1 g. boraxove nastrahy pusobi pomalu, treba je doplnovat nekdy i mesice, ale pokud jim to davate dokym nevymizi, vyhubi je spolehlive. borax pusobi kumulativne, pomalu, dospele jedince behem ca. 5 - 20 dnu otravi, fertilni kralovny to sterilizuje, jejich vajicka a larvy se prestanou vyvijet.

z hotovych pripravku jsou sice ne lacine, ale docela spolehlive nastrahove pripravky napr. Maxforce Quantum gel (vsechny mravence vc. faraonu), Maxforce LN granulat a nastrahove stanicky (mravenci preferujici sladke nastrahy), nastrahove pripravky obsahujici fipronil (ja znam kupr. nemecky Ameisenkoeder od fy. Celaflor, nevim jestli je dostat v CR, ale je mimoradne ucinny) a spinosad (kupr. Ameisenbuffet od fy. Neudorff -- v baleni jsou dve nastrahove stanicky a lahvicka kapalne nastrahy obsahujici spinosad, da se nastrazit a doplnovat, jak ji mravenci poziraji).

zaklad je 1. nepouzivat pyrethroidy, 2. najit atraktivni nastrahu, kterou ve velkych mnozstvich poziraji a 3. rozmistit tuto nastrahu huste (alespon 2 - 5 nastrahovych bodu na 100 m² napadene plochy bytovych prostor) tam, kde se nejvice zdrzuji resp. odkud brali potravu a nasadit nastrahu obsahujici vysoce ucinny, spozdene ucinkujici insekticid bez repelentniho ucinku (imidacloprid, fipronil, spinosad, borax).

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 12 a číslo 20.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika