Doba postřiku proti pilatce
|
|
|
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 27.16 (?), 2.5.2017 11:33
Dobry den
vedeli by ste mi poradit ci este ma zmysel tento tyzden striekat proti piliarke jablonovej.
Jablone teraz dokvitaju, niektore odkvitli, v Bratislave teraz fuci a hlasia dazdive pocasie cez tyzden. Alebo uz to nechat tak a kupit si na buduci rok lepove dosticky a podla toho sa orientovat.
|
|
 |
|
 |
 |
|
Ivan Hlavatý - Diamantový Zahrádkář (4384) - 114.80 (?), 2.5.2017 12:44
Jablone by teraz pri dokvitaní potrebovali (aj vzhľadom na počasie) fungicídny postrek proti chrastavitosti (vhodné je dať taký ktorý "pokryje" aj múčnatku). Toto je dôležitejšie než postrek proti piliarke. A keď už budete postrekovať, tak Vám nedá nejakú veľkú námahu pridať k fungicídu aj insekticíd na tú piliarku jabloňovú.
Na pomoc nepriaznivého počasia by som sa veľmi nespoliehal, objavujú sa už vošky a z diskusií na iných vláknach je zrejmé, že monilióza "řádí" na marhuliach aj napriek silným zimným mrazom, tie ju nepotlačili, skôr oslabili stromy ktoré ňou teraz trpia (u mňa našťastie nie). IH
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 27.16 (?), 2.5.2017 13:54
Dakujem pekne za reakciu a radu. Cim odporucate postriekat?
Striekali sme jablone kuprikolom v predjari, potom predjarny postrek.
Doma mam uz len Decis Protech. Co teda kupit? Este by som sa chcela spytat ci sa da pridat do postreku aj hnojivo rokohumin univerzal?
Jana
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Ivan Hlavatý - Diamantový Zahrádkář (4384) - 234.216 (?), 2.5.2017 16:49
Ja striedam na chrastavitosť Talent (ten už ale nie je v predaji, mám trochu zásob), Zato, Chorus a Topas. Súčasne na chrastavitosť+múčnatku pôsobia Talent, Zato a Topas (pri Topase budú asi námietky že je iba na múčnatku, ale slovenský expert ing.Matlák ho jasne uvádza aj proti chrastavitosti). Mohli by Ste použiť napr.Zato (1,5g na 10 l vody).Pridať insekticíd - z nich striedam Calypso (už tiež nie je dostupné v predaji), Karate Zeon, Mospilan, Spintor a Decis. Karate a Decis sú "neekologické" pyretroidy, tu sa asi tiež ozvú eko-pestovatelia. Pridať hnojivo na list do postreku je vhodné, ja dávam Harmavit alebo Humix Bio Universal. Ten Rokohumin je tiež fajn, obsahuje takisto humínové kyseliny, v minulosti som ho používal, ale už sa u nás nedá zohnať. IH
|
|
 |
|
 |
|
|
 |