Opravdu, po delší době zajímavé diskusní téma! Přestože nikdo z diskutujících dosud slimáka neochutnal, už se tady objevují odsuzující příspěvky. To je stejná chyba, jako kdyby byl před dvěma sty padesáti lety již ve svých raných fázích vývoje zavržen parní stroj a před 150 lety podobným způsobem i spalovací motor. Kde bychom dnes byli, že. Pochybovačů a inkvizitorů se vždy najde dostatek. Je však třeba nevzdat se pevně vytrvat! Takový slimák, a buďme konkrétní a hovořme o tom nejpočetnějším, který nám dělá v zahradách největší problémy, čili o Plzáku španělském, je běžně dostupná a levná potravinová surovina. Jde jen o to, přijít na optimální technologii jeho zpracování. Základní výzkumné úkoly jsou dva: jak efektivně z útrob plzáků odstranit nežádoucí natrávenou travní hmotu, lidově zvanou "špenát" a jak provést následnou tepelnou úpravu pokrmu tak, aby byla nejen líbivá, ale i chutná. To je výzva!