Blecha ze zahrady do bytu?



tatnda - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1196) - 147.34 (?)
5.4.2010 20:48

rozhodně to nebudou blechy psí, ty na člověka nejdou

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4,  5   
         
host - 112.130 (?), 28.9.2009 19:27

ježci přenášejí blechy, kde mají pelech, nezdržujtese,nebo je na sebe nachytáte(ty blechy, ne ježky)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
Veselka - (13) - 81.110 (?), 29.9.2009 17:58

Přidám svoji zkušenost a věřte mi, že vím o čem mluvím...

Za prvé zvířecí blechy na člověka jdou, ale pouze v případě, že ztratí tak dobrý úkryt jako je zvíře. Pokud mají na výběr, vždy zvolí co nejhustější kožich. Takže jen tak pro srandu na člověka skákat nebudou. Ale udělají to právě třeba proto, že vaše zvíře je chráněno spot-onem, což zjistí až když si kousnou v tom případě hledají jiný objekt svého zájmu a to můžete být právě vy. Takže používat spot-ony apod. ano, ale také koupat a kontrolovat průběžně pokud to lze kde a s kým jsou vaše zvířata v kontaktu.

Jinak pokud již blechy jsou je to komplikované, neboť jediné zaručené řešení je odstranit zejména koberce, oděvy apod. napytlovat do nepropustných obalů a začít z jednoho směru čistit byt. Jednak všechno včetně možných dutin, skříní a tak vystříkat sprejem proti lezoucímu hmyzu, za 24 hodin opakovat, pak vše důkladně vymýt, vyprat postupně prádlo, když je čisto a pak zase v klidu žít. Protože málokdo má možnost opustit na týden byt kompletně, osvědčilo se mi udělat mezi již čistou místností a ostatními překážku prostřednictvím arpalitu v rozprašovači a tak se jich postupně zbavit. Jinak nezapomeňte, že blechy dokáží skákat.

Závěrem, zažila jsem invazi jednou, bojovala jsem s nimi 2 měsíce a nepřeju to vůbec nikomu. Od té doby, za 4 roky se blechy o moje nervy pokusili 3x a již jsem je ihned v zárodku zahubila a mám již klid. Jde o to nenechat je se příliš rozmnožit, protože pak máte pořádnou polízanici. Jo a na ty čtyřnohé miláčky to radši nesvádějte... Oni nemůžou za náš způsob života.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 236.64 (?), 6.8.2010 14:06

Blechy psí možná na člověka nejdou, ale většina psů má údajně blechy kočičí.

Jak víme z filmu Na samotě u lesa, blechy neumí plavat. Moje rada tedy zní: sprchujte se i s oblečením, pak se teprve svlékněte. Koupelnu vytřete před i po sprchování. Umyjte si i vlasy. Tento postup opakujte alespoň obden, dokud Vás štípou. Ale časem Vás může kůže svědit už jenom z toho, že chodíte pořád v čistém oblečení. Tak se radši krémujte, ať nemáte nervy z blech, jenom kvůli suché či podrážděné kůži. Je to na palici pořád prát a vytírat, ale když si člověk na netu přečte, že se ti krvelačné bestie množí geometrickou řadou, radši to nepodceňuje

Navíc často vysávejte a vytírejte všechny místnosti (několikrát týdně), vyperte všechno našpiněné oblečení a ložní prádlo. Co nejde vyprat ani vysát (například ovčí rouno), to postříkejte přípravkem proti blechám. 

Nám to trvalo měsíc. Když jsme pak jednou v divadle cítili, že po nás zase něco skáče a kouše, už jsme nečekali, až nějakou uvidíme na vlastní oči a jako první po příchodu domů navštívili sprchu - i s oblečením (ani pro osušku a čisté oblečení jsme si nešli, utřeli jsme se do ručníku na ruce). A byl klid. Už si nepamatuji jestli byl klid hned, ale ten boj už netrval dlouho.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 99.57 (?), 4.4.2010 19:22

Dobrý den všem!

Tak zkušenost s blechami máme také, nejprve jsme jich zbavili psa, poté blechy přeezli na nás - lidi. Nakonec jsme ale situaci vyřešili a nejlepší zkušenost mám z přípravky Biokill, Arpalit Neo, Difusil V forte a se savem.

Na psy nejlepší Spot-on nebo Frontline.

Na domov, byt a okolí (skříně, sedačky, koberce)  - Biokill a Difsuil V forte.

Můžete mi ale poradit, jak zbavit trávník na zahradě blech??? Zjistili jsme, že jsme si blechy donesli právě ze zahrady - z trávníku!!! Nevěřila bych tomu, ale opravdu nám skáčou po trávníku. Jak na ně??? Poraďte. Díky. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 65.50 (?), 5.4.2010 11:03

Čím se ty Vaše blechy v trávě živí?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 99.57 (?), 5.4.2010 20:40

Dobrý večer,

čím se blechy v trávě živí, to je mi záhadou. Psa, ani kočku tam nemáme, naše 2-měsíční štěně máme doma týden a bylo ošetřené SpotOnem, takže blechy z té trávy naskákaly na nás - lidi. Myslím, že teď zjara je možné, že jsou tak hladové, že se z nějakého zroje vydaly hledat potravu. Fakt nevím, jak je to možné. Také bych tomu nevěřila, kdybych to neviděla na vlastní oči. Tráva plná blech a nikde žádný ježek, pes, kočka...

Proto bych se ráda odpověď dozvěděla tady na diskuzi, děkuji. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
Jasněnka - (3) - 100.250 (?), 8.7.2010 22:59

Asi jsou v trávě z myší. Můj táta šel do kurníku, kde léta slepice nejsou a chytil tam spoustu blech. Je to uzavřený cihlový domek, dostanou se tam jen myši.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 142.117 (?), 5.4.2010 12:53

Musím říct, že se nestačím divit, někdo má psa nebo kočku (a je celkem jedno, jestli v bytě nebo na dvorku) a nijak se nestará o to, jestli mají blechy a začně to řešit, až přeskáčou na lidi???

Nikdy vás nenapadlo, že je to stejně nepříjemné pro zvířata jako pro lidi? Že když je něčím neošetříte mají i klíšťata, která i na zvířata přenášejí nemoci, třeba boreliozu? Že zvířata při silném zamoření klíšťaty a blechami můžou trpět anémii? To je takový problém je jednou za čas nastříkat Frontlinem nebo ošetřit Advantixem (který je lepší než Frontlin) nebo jim dát obojek proti parazitům?

Pokud ne, tak vám docela přeju, ať si taky vyzkoušíte, jaké to je, aby vás pořádně poštípaly.:-))

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 99.57 (?), 5.4.2010 20:46

Nevím, zdali byl Váš příspěvěk myšlen konkrétně na mě. Pokud ano, psa máme doma všehovšudy 1 týden, jsou mu 2 měsíce, je řádně ošetřen SpotOnem, takže na něj blechy nešly, šly po nás. Psa máme dále očkovaného, pravidelně odčervovaného. Takže pokud máte dojem, že se o psa nestaráme a je tak zablešený, že blechy už přešly z něho na nás, jste v mém případě vedle ja ta jedle. Takže pozor, aby zrovna Vás nakonec nejvíc nepoštípala blecha, kterou chytnete v MHD, nebo třeba v trávě... 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
tatnda - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1196) - 147.34 (?), 5.4.2010 20:48

rozhodně to nebudou blechy psí, ty na člověka nejdou

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Cesta z litého betonu18.4.2024
Husqvarna 36. - zapalování17.4.2024
Ako očistiť zalakované časti?14.4.2024
Cesta z litého betonu13.4.2024
Motorova pila stihl 02813.4.2024
Kouří do místnosti12.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika