Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Pre katoo - zaujimave, a pre mna aj smutne zistenie, ze ako vcelar nemate vedomost o skodlivosti neonikotinoidov pre vcely. To by teda fakt zaujimalo, skade Ste nabral dokonca tu info, ze je pre vcely neskodny...

Ale k veci - Mospilan je tiez neonikotinoid, len to nie je imdacloprid ako v Calypse ale acetamiprid. Pokial viem, skodlivost je v zasade podobna, akurat boli rozne tlaky, aby sa nezakazali vsetky ucinne latky zo skupiny neonikotinoidov, tak niektore nechali. Povodne sa mal zakazat aj ten acetamiprid.  Teda ak mate rad svoje vcely, tak Mospilan nie. Aj na odkvitnutych stromoch chodia zberat vodu, nehovoriac o tom, ze sa pri postreku necaka az na opadnutie posledneho kvetu.

Prakticky vsetky latky ucinne voci pilatke su silne toxicke aj pre vcely, lebo su to velmi pribuzne druhy hmyzu. Ja by som sa teda priklonil skor k niecomu, kde je v ramci moznosti minimalizovana oneskorena rezidualna ucinnost. Teda skor kontaktne pripravky, asi vyskusam Spintor. Po minule roky som mal dobre vysledky aj s Neem Azalom, ktory zabrzdil aj vosky.  

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 16 a číslo 18.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika