Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Na mšice už máte bio lék nejlepší, zanedlouho je sežerou ty larvy slunéček a jejich dospělci jim v tom pomohou. Pokud jim v tom chcete vydatně napomoct, zamezte vstupu mravenců na strom. Ty se slunéčky totiž svádí o mšice urputné souboje. K tomu použijte klasické lepové pásy, rozpraskanou borku v místě pásu můžete případně vyspravit rozdělaným jílem, nebo lze také někdy použít molitan.

Na strupovitost nic bio aktuálně neporadím. Strupovitosti se dnes vyhýbáme volbou rezistentních odrůd. Vy jí tam máte rozjetou a na to by slabý bio preparát (postřik z mořských řas) stejně nezabral. Ono základem bio ochrany je prevence udržováním stromu v co nejlepší zdravotní kondici (výživa, oslunění, klima, vdušnost koruny, a další). Z klasických postřiků jsem na strupovitost v minulosti používal mimo jiných dodnes používaný Clarinet. Tím bych se to nebál stříknout i dnes. Takto nemocný strom bych jím rozhodně ošetřil a vystřídal to ještě s nějakým jiným přípravkem. Jde o hlavně o snížení infekřčního tlaku na okolní stromky a o předcházení choroby v příštím roce. Záleži dost na odrůdě ale strupovitost lze celkem dobře zatlačit. Pak lze udělat už jen preventivní postřik něčím slabým při očekávání problémů kvůli počasí.

Milan

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 17 a číslo 20.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika