Veletrh úspor v Uherském Hradišti



Admin - (8) - 205.86 (?) 
21.2.2024 10:59, zobrazeno: 192x

Veletrh úspor je výstižný název oblíbené stavební výstavy Stavba – Teplo – Energie, která se tradičně koná jednou ročně v Městské sportovní hale v Uherském Hradišti. S různými nabídkami úspor při rekonstrukci a stavbě se návštěvníci seznámí o víkendu 9. a 10. března, od 9 h do 18 h, v neděli do 17 h.
Výstava je určena nejen stavebníkům, stavebním firmám, ale i široké veřejnosti, která chce být informována o moderním způsobu bydlení, být „IN“ a zjistit, jak je možné uspořit energie. Na veletrhu se představí více než 75 firem, z toho 50 firem přímo ve svých výstavních expozicích.

Pokud máte zájem navštívit tento veletrh, tak si můžete stáhnout volnou vstupenku ZDE.

Stěžejním tématem výstavy je fotovoltaika, solární ohřev vody a osvětlení. V těsném závěsu se nachází nabídka tepelných čerpadel. Výhodou výstavy je možnost u desítky firem si porovnat nabízené služby, osobní přístup a nechat si přímo spočítat cenu na míru. V neposlední řadě budou představeny způsoby úsporného vytápění, kotle na biomasu i tuhá paliva. Lze si domluvit i dodávky palivového dřeva a řeziva. Návštěvníci se seznámí s využitím celulózových vláken při stavbě.


Starší zástavbu od vlhkosti zachrání hydroizolace, ocelová sanace zdiva nebo zateplení budovy nástřikovou PUR pěnou. Odborníci rádi zodpoví všechny otázky přímo na místě.


Úsporu tepla lze zajistit i výměnou oken a dveří za moderní plastová nebo ALU, využitím vinylové podlahové krytiny, zateplením půdních prostor a sanací krovů. Mezi zajímavosti se řadí i nabídka mobilních modulárních domů z ekomateriálů. V nabídce služeb nebudou chybět práce vodo – topo – instalace nebo fasádní práce.
S přicházejícím jarem kutily zaujme zahradní nábytek, zahradnické nůžky, nářadí a lepidla. Nejen dům, ale i moderní kuchyň lze oživit praktickými mixéry, žehličkami, nerezovým nádobím, čistícími a impregnačními prostředky, které budou na výstavě k dispozici.


Veletrh doprovází přednášky na téma přínosu tepelného čerpadla a fotovoltaiky. Zkušenosti uživatelů, výsledky měření nákladů na pořízení a provoz, energetická návratnost. Jak lze zkombinovat tepelné čerpadlo a fotovoltaikou a využití dotací. Neméně zajímavé téma otázka rekuperace pro zdravé bydlení a snížení nákladů na bydlení.


Dalším tématem doprovodného programu je řešení vysokých cen ve stavebnictví využitím modulárních staveb. Pro ty, co chystají koupit pozemek je připravena přednáška na téma geopatogenních zón a zdravého bydlení.

Udělejte si čas a přijďte se o víkendu 9. – 10. března inspirovat na stavební veletrh do Uherského Hradiště, nakupte drobné výrobky, poraďte se s odborníky, vyslechněte si přednášky a načerpejte informace. Losujte o zlatou cihličku.
Více informací naleznete na www.omnis.cz


DOPROVODNÝ PROGRAM:
sobota 9.3.
10,00 hod.
Je tepelné čerpadlo výhodné a je přínosem pořídit si fotovoltaiku?
Zkušenosti uživatelů. Energetické posouzení a výsledky měření nákladů na pořízení a provoz tepelného čerpadla. Zvýhodňuje fotovoltaika provoz tepelného čerpadla, že je návratnost nižší než 7 let? Nebo je to jen o pocitu soběstačnosti. Jak velký fotovoltaický systém si pořídit? Vrátí se mně náklady? Jaká kombinace systémů je výhodná?
Zdeněk Kaňa, Úsporné bydlení s.r.o.


11,00 hod.
Modulární stavby - řešení vysokých cen ve stavebnictví
Posouzení kvalitních modulárních staveb a možnosti jejich následného rozšiřování na větší dům jak plošně, tak do patra. Ukázka modulárních staveb s dotací zelená úsporám. Odpovídá modulární stavba energeticky úsporné dřevostavbě?
Zdeněk Kaňa, Úsporné bydlení s.r.o.


14,00 hod.
Tepelné čerpadlo - nejlepší dárek pro Váš nový i starší dům.
Nejlepší ochranou proti zdražování energií jsou tepelná čerpadla, která 75% tepelné energie pro vytápění získají ZDARMA z okolí vytápěného objektu. Jaké jsou systémy tepelných čerpadel, podle čeho vybrat správný typ, výkon a provedení. Vhodný systém pro vytápění - chlazení tepelným čerpadlem. Spolupráce tepelného čerpadla s fotovoltaikou. Ekonomická návratnost, dotace na tepelná čerpadla.
Ing. Josef Slováček, Cech topenářů a instalatérů ČR


15,00 hod.
Zdravé bydlení bez geopatogenních zón.
Co je dobré vědět před koupí domu, bytu, pozemku.
Josef Ulehla, www.ulehla-josef.cz


neděle 10.3.
10,00 hod.
Rekuperace - pro zdravé bydlení a snížení nákladů na vytápění
Řízené větrání - odborně zvaná rekuperace - se v rodinných domech i bytech stává nezbytností. Utěsněné domy, aby z nich neunikalo drahé teplo, ale dalo se v nich zdravě bydlet, vyžadují větrání bez ztráty tepla. Jaké jsou způsoby, co pro jejich instalaci je potřeba zajistit, možnosti dotací a následná diskuse je předmětem této přednášky.
Ing. Josef Slováček, Cech topenářů a instalatérů ČR

Tento příspěvek byl napsán ve spolupráci s webovou stránkou Omnis.cz

veletrh_1
veletrh_1
veletrh_2
veletrh_2
veletrh_3
veletrh_3
veletrh_4
veletrh_4
veletrh_5
veletrh_5
veletrh_6
veletrh_6
veletrh_7
veletrh_7
Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika