Jakou keramickou pánev?



Stránky: 1,  2,  3   
host - 182.242 (?) 
12.3.2013 2:07, zobrazeno: 53556x

Dobrý den. Rozhodujeme se, jakou keramickou pánev si máme koupit. Jedná se o bio keramickou pánev od fy. Eta a o keramickou pánev od Tescomy. Průměr pánve je 24 cm. Bio pánev je o 100% dražší, než Tescomácká, cca kolem 1500Kč. Na ceně už nesejde, protože bychom ji chtěli mít na řadu let a připravujeme pokrmy i pro malé dítě. Pánev chceme hlavně na palačinky, přírodní maso, vajíčka,zeleninu a ryby (používáme indukční sporák). Je pravda, že tyto pánve nepotřebují olej?(papír toho snese mnoho). Která pánev nám bude lépe vyhovovat? Děkujeme za názory. Roman

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
j3david - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (188) - 51.179 (?), 14.3.2013 18:25

Euro-, Eko-, Bio-... to jsou předpony které mne zvedají ze židle. Mezi Bio pánví a jakoukoliv jinou keramickou pánví je rozdíl právě jenom v ceně. Samotná technologie keramického povlaku je převratná a úžasná. Bez ohledu na to jestli to nazvou Bio... Mám keramickou pánev "Delimano" a naprostá spokojenost. Takovou omeletu lze připravit opravdu bez tuku, jinak (ale to je spíše záležitost chuti) pro jiné použití tam trošičku tuku dávám. Pár kapek, skutečně. Mytí je jednoduché - vlastně se nemyje. Stačí vytřít ještě zatepla papírovým ubrouskem. V tomto případě reklamy nelžou.  koupi vřele doporučuji, investice do "Bio" je otázka určitého náboženství a přebytku peněz.

Jo - měl jsem v rukách i pánev z Tescomy a ještě nějakou jinou... všechny se chovaly stejně příznivě.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
MTabulka - (7) - 140.158 (?), 2.4.2013 14:51

Pokud chcete pánev na několik let, rozhodně nemůžete přemýšlet o keramické. Tá má ve výsledku o mnoho horší vlastnosti než klasický teflon, nebo titan. Je sice zpočátku ještě více antiadhezní (nepřilnavá) než výše zmíněné povrchy, ale na druhou stranu ta nepřilnavost rychle ubývá a po pár měsících vaření je pryč. Lepší je mít pořádnou titanovou, nepříklad od Ballarini. Pokud chcete 24cm, bral bych pánev CORTINA Ballarini 24cm hluboká s termobodem.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 182.242 (?), 3.4.2013 0:32

Dobrý den. Děkuji Vám pane Tabulko za cennou radu. Máme pánev a sady nádobí od Zepteru a Tescomy a jsme moc spokojení. Na Vámi zmiňované pánve a recenze na ně se podívám na internetu. Jaký je váš názor na Zepter? Keramický povrch pánve se zničí i dřevěným nádobím? Děkuji. Roman

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
j3david - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (188) - 51.179 (?), 3.4.2013 9:18

Já mám tři keramické pánve už přes dva roky, vaří se na nich dost intenzivně. Úbytek "antiadhezivity" nepozoruju. Ale je fakt že do nich zbytečně nešrábu kovovými nástroji, nedrhnu drátěnou a nedávám do myčky. Jenom vytřu papírovým ubrouskem. Ono víc ani není potřeba. Ale třeba to přijde, začne lepit a změním názor. Zatím fakt spokojenost.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
jfalta - (39) - 220.94 (?), 6.4.2013 10:02

Mám stejnou zkušenost s keramickou pánví (Tescoma vitapan) jako popsal pan mtabulka. Používáme jen dřevené vařečky a myjeme opatrně. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 182.242 (?), 9.4.2013 1:27

Dobrý den. Pánev Ballariny-Cortina není bohužel na indukční sporák.no Roman

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 216.160 (?), 16.4.2013 8:06

keramické pánve mají přes všechny reklamní bláboly kratší životnost, než kvalitní s teflonovým, nebo teflono-titanovým povrchem.

Tolik úvodem. nepočítejte s tím, že Vám při běžném používání "vydrží řadu let". Co se týče oleje je to podobné, jako s tvrzením o životnosti. Jako každý nepřilnavý povrch má tyto vlastnosti dokonalé nepřilnavosti pouze krátce, posléze je vždy dobré použít i malé množství tuku.

Add bio - kdo je tak ovlivnitelný, že za přvlastek platí víc peněz, nezaslouží si ani náznak soucitu.  Pánev vybírejte ve speciálce tescomy, nebo v Makru. Vybírejte podle síly nosného materiálu, vždy litou a nikoli lisovanu pánev. Povrch s titanovou vrstvou vykazuje ze současného stavu na trhu asi to nejlepší, ale ani zde nepočítejte s "pánví na celý život". Nicméně v Makro najdete i Vámi požadovanou profi pánev s keramickým povrchem, počítejte ale s kratší životností, než u kvalitní pánve například od Tefalu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 48.61 (?), 7.5.2013 13:14

Musím souhlasit, měla jsem keramickou pánev a vydržela mi cca 2 roky a to jsem se k ní chovala hezky - žádné kovové náčiní, žádná drátěnka ani myčka nádobí. Možná to byl jen špatný kus, ale byla jsem zklamaná. Teď mám doma litinu Carl Victor asi třetím rokem a zatím vše ok. Nepozoruju, že by byl nepřilnavý povrch nějak poškozen, nebo že by pánev ztrácela své vlastnosti - pořád se mi na ni nic nenapaluje a pořád skvěle vede teplo. Oproti té keramické je to určitě rozdíl.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
danetta - (5) - 182.29 (?), 9.5.2013 18:54

Keramickou pánev mám 3 roky - zatím spokojenost, i když věčně asi nevydrží. Oleje dávám jen pár kapek... V porovnání s teflonovou mi keramická pánev přijde lepší. Titanová by měla být nejkvalitnější, ale ještě jsem jí nevyzkoušela, protože keramická zatím pořád drží :-)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3   
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika