Růže

host - 230.129 (?)
30.5.2012 13:25

těžko říct - mně cosi užralo taky květ na mojí dost opečovávané fialové. jsem myslela, že mně klepne. nejdřív byl ohlodaný a pak se do druhého dne ztratil úplně. Lavander Ice - no řekněte - není nádherná?..pokud to bylo ožrané naraší další - musíte to pohlídat

Lavander Ice
Lavander Ice
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 230.129 (?), 15.4.2010 13:18

ahoj Evo--všechny velkokvěté jsem stříhala až skoro k zemi.ale nadějně pučí, tak se aspoň omladí. nejlíp z té zimy vyšly kupodivu angličanky. ty nebyly černé ani trošku zdraví kája

host - 119.11 (?), 21.4.2010 12:14

Zdravím milovníky růží, právě jsem pročetla všechny Vaše příspěvky, a srdce mně bolí, že nemám zahradu-hned bych sázela několik růží, které jsem viděla na Vašich fotkách.Mám jen dost velkou terasu v prvním patře, ale už asi 5 let tam dost úspěšně jsem pěstovala dvě pnoucí růže v květníkach 50 / 50 / 50 cm.Úspěch pominul teď na jaře... nepřežila ani jedna...(Letošní zima
byla opravdu krutá, sousedce vymrzlo 6 růží na zahradě).Oplakala jsem je, a... koupila jsem je zas... a víc Rozhodla jsem se pro New Dawn i když se dovede dost roztahovat neboim se používat nůžky.
Pak jsem koupila Don Juana, není tak vzrostly, a pěkně voní, a žlutou růží, u které jsem zapomněla jméno, protože pomocnicí vychodili obal, když jsem se zabývala sázením (aby pomohli ).
Dnes, cestou do práce, jsem zahledlá Whisky-už se na mně usmiva v koutě.No co-život je experiment-tak to zkusím, a uvidím... o výsledky se třeba za rok, za dva podělím na tomto fórum... ale říkám si... když můžou pěstovat v pídi květinačkach stromy - proč bych já nemohla růže.Z pozdravem-Beata.

Beata H. - (2) - 119.11 (?), 21.4.2010 12:53

Přihlásila jsem se, tak se pokusím vložit pár obrázku "balkonových růží"

Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu

host - 106.46 (?), 22.4.2010 21:39

Chtěla bych jen Beatě říct, že mi Don Juan hodně omrzá a to je na záhoně a nakopčen. A tak si myslím, že by měla na zimu celý květináč i s růží něčím hodně obalit. Hanka

panidana. - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (149) - 96.2 (?), 23.4.2010 0:12

zdravím všechny po zimě!

tak já hlásím: Don Juan vykopán, zmrzl, N.Dawn vykopána - byla natolik poškozená rzí a namrzlá a navíc nebyla nikdy nic moc, Leonardo da Vinci red - vykopán -zmrzl. The fairy - obvykle velmi mrazuvzdorná  - ořezána až k zemi, Anička na kmínku snad přežije, ostatní celkem v pohodě -  angličanky,  eden rose, Haus Habsburg, Bonica,

Eva Kaš - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (124) - 209.6 (?), 23.4.2010 18:31

To Beata- na jednom serveru jsem našla zimování růží v Rusku. Používají netkanou textilií Lutrasil, u nás asi není tak silná bílá netkanka k dostání, musí být bílá.Pak by šla použít naše ve více vrstvách. Problém bude s kořeny v květináči, nejlepší by bylo přemístit při velkých mrazech kontejnery do bezmrazivé místnosti. To bývá problém, velikost a ta místnost, další možnost je květináče-kontejnery obalit hrubým polystyrénem. Ještě bývají na trhu na podzim v nabídkách nějaké zazimovací materiály, zkuste najít něco o mrazuvzdorných palmách, tam by nějaká rada být mohla.

Tak ta N.Dawn mě překvapila, já ji mám v pohodě, jen 2 starší větve zmrzlé a konečky. Já ani nevím co je to rez na růžích a nebo padlí, zato čená skvrnitost některé roky řádí jako neviditelná ruka trhu- bydlím u potoka. Don Juan mrzne všem a přitom jeho potomek Sympathie je odolná a Leonardo d.V.Red zklamal hodně lidí, proto po ní ani netoužím. Angličanky přežily v pohodě, to samé historické a některé velkokvěté a třeba i D.Delight letos neomrzla a to jsem ji loni jen tak tak na podzim nevykopala, uvidím jak se jí povede, krásně voní.

Omrzlá Lidka, to byly jediná očka která rašila :-(
Omrzlá Lidka, to byly jediná očka která rašila :-(

host - 230.129 (?), 23.4.2010 19:40

ahoj- tak to mně mrzí, že vám tolik pomrzlo. já jsem dopadla celkem dobře. něco je sice řízlé až u země, no ale to se spraví. příjemně překvapily angličanky--. všechny o.k.dost jsem musela zkrátit a vystříhat Ros. Uetersen.    ta už to ale potřebovala, loni se jí chytala plíseń, byla příliš hustá. no teď ještě slušné počasí a mohou to ti naši miláčci rozjet.  zdraví Kája

Melisa - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (300) - 152.25 (?), 30.5.2012 9:30

Růžařky, je to normální?

Jednu růži jsem koupila a zasadila na podzim, jednu teď na jaře. Obrůstají pěkně, ale ani jedna se netváří, že by chtěla kvést (a po vsi už růže kvetou) - je to obvyklé? Těším se na barvy, měly by být pěkné, obhlížím, obhlížím, a nic.

Jediná závada na nich jsou ty vyhlodance v listech - mohla by ta potvora poškodit i nasazení květů?

host - 230.129 (?), 30.5.2012 13:25

těžko říct - mně cosi užralo taky květ na mojí dost opečovávané fialové. jsem myslela, že mně klepne. nejdřív byl ohlodaný a pak se do druhého dne ztratil úplně. Lavander Ice - no řekněte - není nádherná?..pokud to bylo ožrané naraší další - musíte to pohlídat

Lavander Ice
Lavander Ice

host - 230.129 (?), 10.6.2012 10:07

ahoj - dnes rozkvetla krásná historická růže Baroness Rothschild - má na historickou růži poměrně velký květ - opakuje,  ale nevoní.. dorůstá kolem metru.. pěstuje p. Šíp

Baroness Rothschild
Baroness Rothschild
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Posuvné dveře svépomocí19.5.2025
Posuvné dveře svépomocí18.5.2025
Stihl HS4516.5.2025
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty