Rozarium anglickych ruzi

host - 68.217 (?)
4.6.2009 10:34

Dobry den. Vcera jsem s dobrym umyslem (a bez dalsich komentaru)napsal, ze by Vam mohla poradit pani dresla. Muj prispevek byl ale smazan, tak jsem se dneska rozepsal vice.

Poradil jsem Vam to proto, ze ona ma cca 700 druhu ruzi na pozemku o neco vetsim nez Vy.  A vize, na kterou se ptate, je neco, na cem ona jiz nekolik let pracuje.  Stejne jako pan Sip, Machacek,  Misa a Lubos Pelcovi (nebo libovolny jiny ruzar  ),  je i ona prave ted mezi kytkama a netravi cas na internetove diskusi.

Na webovych strankach pani dresly se muzete dozvedet vice a take se podivat na fotky kvetu, rostlin a zahrad atd...

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

honey - (43) - 218.253 (?), 5.6.2009 13:42

Dekuji za pripomenuti stranek Dresly - vloni jsem je prohlizela, ale byly spatne citelne. Letos je ma pekne obnovene. Zkusim ji kontaktovat. Ruzare vesmes znam - vloni jsem byla u pana Sipa, u Pelcuv, letos se chystam do Kunratic a Hradce Kralove. Dekuji za obrazky odtamtud - je zajimave, ze jedine soutezni rozarium u nas, nema vlastni webove stranky, zadne podrobne informace o kazdorocnich soutezich zde nenachazim ani na strankach rosaklubu a ani provozovatel - mesto HK nema na svem webu zadne poradne informace. Takze diky za datum letosniho verejne pristupneho vikendu, ktery ma netu marne hledam uz tyden! :-)

host - 68.217 (?), 4.6.2009 10:34

Dobry den. Vcera jsem s dobrym umyslem (a bez dalsich komentaru)napsal, ze by Vam mohla poradit pani dresla. Muj prispevek byl ale smazan, tak jsem se dneska rozepsal vice.

Poradil jsem Vam to proto, ze ona ma cca 700 druhu ruzi na pozemku o neco vetsim nez Vy.  A vize, na kterou se ptate, je neco, na cem ona jiz nekolik let pracuje.  Stejne jako pan Sip, Machacek,  Misa a Lubos Pelcovi (nebo libovolny jiny ruzar  ),  je i ona prave ted mezi kytkama a netravi cas na internetove diskusi.

Na webovych strankach pani dresly se muzete dozvedet vice a take se podivat na fotky kvetu, rostlin a zahrad atd...

Lili - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (337) - 57.29 (?), 4.6.2009 10:59

Dresla zakládala své rozárium na "zelené louce" a má zkušenosti se všemi problémy, které se při takovém projektu vyskytují. Ona přesně ví co znamená neustálý boj s plevelem, jaké jsou problémy se zavlažováním v parném létě a pod. Poradit se s ní je dobrý nápad a byla to od vás dobrá rada. Dresla je velký růžový nadšenec a určitě by paní Honey byla užitečná. 

Je pravda, že když máte pár stovek růží, tak vám na internet zbyde čas většinou  jen v noci, to znám...

P.S.  pro Honey:   Je to velmi příjemná a vstřícná dáma, když se s ní domluvíte, věřím, že by Vám své rozárium i ukázala.

ushak - (6) - 72.116 (?), 15.6.2009 11:33

Držím pěsti a spíš bych si přála být oním architektem, který pro Vás bude zahradu navrhovat. Já jinak mám na svém webu v plánu odlišnou věc, jednak chci příští rok v určitý vhodný den otevřít svou teprve vznikající zahradu (sledovat její vývoj ale může být zajímavé) a zahradu svých rodičů, na které jsem se podílela předtím, zájemcům a taky sdružit ty, kterým by rovněž nevadilo své zahrady ukázat a podělit se o zkušenosti.  Něco jako obdoba zahraničního Garden Scheme atd. Když jsem se o existenci dnů otevřených dveří privátních zahraničních zahrad dozvěděla, byla jsem unešená... Proč to neudělat taky u nás, že?

honey - (43) - 218.253 (?), 15.6.2009 11:47

Vas projekt zni skvele. Jestli se nakonec do toho rozaria pustim, urcite bude i web, kde by odkazy na takovehle veci mohly byt, vcetne nejakych kratkych videi. Muj muz spolupracuje s www-stream-cz - mozna tip na nejaky serial o zahradach jak to popisujete!  Skoda, ze Rosa-klub nefunguje nejak aktualne i na netu. Asi se budu muset stat clenem Svazu zahradkaru, abych se dozvedela neco o jejich cinnosti aspon 2xrocne z casopisu, co snad posilaji.

Prvni cervencovy vikend letim na otocku podivat se k Davidu Austinovi. Bud mi to doda kuraz nebo sebere to odhodlani, ktere mam. Napad je jedna vec, ale pak se zacne ozyvat realita - kde by navstevnici parkovali, nebo si dokonce dosli na wc, atp.

Co se podoby rozaria anglickych ruzi tyka, asi bych se pridrzela te historizujici podoby, ktera tak nejak k tem austinkam / nostalgickym ruzim patri. Podivejte, co jsem nasla na webu pri hledani ubytovani v UK. Web z Tasmanie :-) Je parada podivat se na to i leteckym pohledem na Google Earth.

ushak - (6) - 72.116 (?), 15.6.2009 12:28

Já teda z klasických rozárií zas tak unešená nejsem, hlasuju spíš pro kombinace. Až se vrátíte od Austina, tak se rozhodnete. Přesto bych Vás ráda o něco poprosila, můžete se ozvat na email popovice(zavinac)seznam.cz? Dík moc.

host - 144.123 (?), 15.6.2009 23:42

Chci podekovat Honey za tu website adresu na Tasmanii.Ja ziju v Australii a na Tasmanii si obcas zaskocime ale o teto zahrade jsem nevedela,,ale uz mam plan na brzskou navstevu.  Den otevrenych dveri do privatnich zahrad je vyborna vec a tady velice rozsirena ja osobne rada navstevuji ruzne zahrady, jak pise Jana clovek se vzdy neco noveho dozvi a uvidi.

host - 93.126 (?), 16.6.2009 13:06

Možná se Vám bude hodit i odkaz na stránky Zahrady Nového Zélandu .

Máte to tam blíž než my  .

host - 144.123 (?), 18.6.2009 7:43

Tak zase mockrat dekuji, manzela asi trefi pepka az mu to ukazu.

host - 143.205 (?), 22.6.2009 14:16

Proč by měla?

To, že chcete vybudovat svoji predstavu o zahrade preci neznamená, že by se na ni mel podilet manzel. Pokud bude, pak je to dobre, pokud nebude, nevzdavala bych se svého snu, který je jen muj a manzel můze treba chodit na ryby nebo na pivo.

Mila pani, neni to jeho sen. Co kdyby rekl: bud ruze nebo ja... tak to byl jen zertik na závěr.   JITA

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Bazén Vario V6 - nutnost obsypávky?22.6.2025
Filtrace kohoutkové vody13.6.2025
Filtrace kohoutkové vody12.6.2025
Napojení na novou kanalizaci11.6.2025
Filtrace kohoutkové vody11.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz